5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Son iftar Halil İbrahim Sofrası'nda

Ramazan ayının son iftarını yerli ve yabancı ziyaretçiler Şanlıurfa'da Halil İbrahim Sofrası olarak bilinen Dergah çevresindeki camilerde açtılar.

Doğu ve Güneydoğu illerinden Hz. İbrahim'in doğduğu yer olarak kabul edilen Dergah ve Bakılıgöl'e akın eden vatandaşlara Şanlıurfalı esnaftan iftar ziyafeti verildi. Şanlıurfa'nın tarihi Balıklıgöl mevkiinde yer alan esnaflar biraya gelerek çevre illerden Şanlıurfa gelenlere tarihi Balıklıgöl ve Dergah civarında yer alan Hasan Padişah Camii'nin avlusunda iftar yemeği verildi.

Esnaflar tarafından verilen iftar yemeğinin menüsünde Şanlıurfa'ya özgü lahmacun tulumba tatlısı, ayran, çorba ve salata ikram edildi. Hasan Padişah Cami avlusunda açık hava kurulan Halil İbrahim sofrasında çevre illerden ve Şanlıurfa'dan yüzlerce kişi iftarını açtı.

Mehmet Demir adlı esnaf, "Ramazan ayını birçok ilden Hz. İbrahim'in makamını ziyarete binlerce insan geliyor. Bizler Hz. İbrahim'in torunları olarak onun sofrasını kurduk" dedi.

Cami avlusunda kurulan sofrada iftarlarını açan vatandaşlar ise böyle bir hayrın yapılmasından çok memnun olduklarını belirterek yapanlara teşekkür ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 18:54:14
Güncelleme :29 Eylül 2008 Pazartesi 21:27:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?