5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

'Soro İmam' toprağa verildi

Yakalandığı siroz hastalığına yenik düşerek İstanbul'da tedavi gördüğü özel bir hastanede ölen yeraltı dünyasının ünlü isimlerinden "Soro İmam" lakaplı İmam Altun, memleketi Şanlıurfa'da defnedildi.

69 yaşında ölen 4 eşli 17 çocuklu İmam Altun'un cenazesi dün akşam İstanbul'dan Şanlıurfa'ya Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağı ile getirildi. 500 Yataklı Devlet Hastanesi morguna götürülen "Soro İmam" lakaplı İmam Altun'un cenazesi öğle saatlerinde Şanlıurfa Belediyesi'ne ait cenaze aracıyla cenaze namazı için Hasan Paşa Camii'ne getirildi.

Üzerine Türk bayrağı örtülü İmam Altun'un cenazesi, Balıklıgöl'ün yanındaki Hasan Paşa Camii'nde öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra önünde Türk bayrağı asılı Şanlıurfa Belediyesi'nin cenaze aracına konuldu. Cenaze uzun bir araç konvoyuyla Şanlıurfa merkeze bağlı Külünçe köyünün Altun mezrasına götürüldü. Cenaze aracı köye girirken uzun süre siren çaldı.

Altun'un cenazesi, Altun mezrasında yaptırdığı inşa halindeki cami avlusunun bahçesinde kazılan özel bir mezarda toprağa verildi.

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Fatih Bucak'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir topluluğun katıldığı cenazede Soro İmam'ın oğlu Kenan Altun, babasının "Ben ölürsem mezarımın başında silah sıkın" vasiyetini yerine getirmek için cami imamından izin istedi. İmamın "Silah sıkmak uygun değildir" şeklinde görüş bildirmesi üzerine çocukları babalarının vasiyetini yerine getirmekten vazgeçti.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2007 Pazartesi 17:59:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bahri uğraş IP: 81.213.239.xxx Tarih : 14.11.2007 10:34:25

kölönçe lı bahri uğraş başımız sağolsun yırı cenet olsun allahtan rahmet coçuklarına sabır hepimızın başı sağolsun