5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Soylu'nun Şanlıurfa mitingi

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin Şanlıurfa mitinginde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Deniz Baykal'ın birbirini eleştirmesine tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'a 'sarı kart' göstererek, Türkiye'ye yapılan ilk askeri ihtilali de ağır bir dille eleştiren Soylu, "Bu ülkeye hizmet eden herkesin, ama herkesin bir gün haksızlığa uğramasına bizim tahammülümüz olamaz. Rahmetli Menderes'e, Celal Bayar'a, bu ülkeye Kıbrıs'ı kazandıran 1959'da, 1960'ta Fatin
Rüştü Zorlu'ya, İngiltere'nin kursağından çekip alan Fatin Rüştü Zorlu'ya idam sehpası gönderen Türkiye'yi kabul etmem ben" dedi.

Partisinin Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılan DP Lideri Soylu, miting alanındaki partililere hitap etti. Partisin Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı Mustafa Polat, Hilvan Belediye Başkanı Sabri Özkaya, Birecik Belediye Başkanı Abdulkadir Yüksel, Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, Ceylanpınar Belediye Başkan Adayı Menderes Atilla ile diğer ilçe ve beldelerin belediye başkan adaylarının katıldığı mitinde seçim otobüsünün üzerinden partilileri selamlayan Soylu, yoğun ilgi ile karşılaştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Lideri Deniz Baykal'ın birbirlerini eleştirmesini sert bir dille eleştiren Soylu, kendisinin 'kavga siyaseti yapmadığını savundu.

Soylu, konuşmasını sürdürürken okunan ezanın bitmesini bekledikten sonra, "1950'de Menderes iktidara geldi. İktidara geldiği bir ay içerisinde Ezan-ı Muhammed'iyeyi aslıyla, milletin istediği gibi, milletin talebiyle birlikte az evvel söylediği gibi Allah'ı ekber, Allah'ı ekber nidalarıyla bu semalarla buluşturdu. Bir gün bunun üzerinden siyaset yapmadım, herkes şahittir" ifadelerini kullandı.
Partilileri ile birlikte Başbakan Erdoğan ve hükümete 'sarı kart' çıkarak uyaran Soylu, şöyle devam etti: "Sen, dedin ki; 'Anayasayı değiştireceğim', değiştirmedin. Sen dedin ki; 'Başörtüsünü sağlayacağım', sağlayamadın. Sen dedin ki; 'İnanç özgürlüklerini getireceğim', getiremedin. Sen dedin ki; 'İşsizliği kaldıracağım', kaldıramadın. Şimdi şöyle yapalım mı? Tekrar soruyorum; sarı mı, kırmızı mı? Siz 29 Mart'ta Şanlıurfa; her zamanki Şanlıurfa'nın demokrat tavrını, o vatansever tavrını, güzel tavrını; bu hükümeti uyararak gösterin, eğer bu hükümet bundan anlamazsa; ben 6 ayda kırmızı kartla bu hükümeti oyun dışı bırakayım, oyun dışı."

Türkiye'ye yapılan ilk askeri ihtilali de ağır bir dille eleştiren Soylu, şu ifadeleri kullandı: "Cumhurbaşkanını yasayla Kayseri'ye sürdüren, başbakanını hapishane hapishane gönderen bir Türkiye olmaz, böyle bir Türkiye olmaz. İnsanına insan muamelesi yapan Ankara'ya poşulular giremiyordu. İstanbul'a fötrlüler, şalvarlılar giremiyordu. Benim partimle birlikte insanlar kaba olmaktan uzaklaştırıldılar. Vatandaş oldular, insanca hak ve hürriyet sahibi oldular. Ve bu ülkeye hizmet eden herkesin, ama herkesin bir gün haksızlığa uğramasına bizim tahammülümüz olamaz. Rahmetli Menderes'e, Celal Bayar'a, bu ülkeye Kıbrıs'ı kazandıran 1959'da, 1960'ta Fatin Rüştü Zorlu'ya, İngiltere'nin kursağından çekip alan Fatin Rüştü Zorlu'ya idam sehpası gönderen Türkiye'yi kabul etmem ben. Öyle bir Türkiye'yi kabul etmem ki; Doğu'da ve Güneydoğu'da kardeşlik olsun, bu ülkede birlik olsun, bu ülkede beraberlik olsun"

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, mitingin ardından Gaziantep'e hareket etti.
 

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 18:41:51
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 18:51:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?