8
Mayıs
2024
Çarşamba
ŞANLIURFA

Soyulduğunu polisten öğrendi

Şanlıurfa'da 6 bin 500 YTL'si çalınan bir esnaf, hırsızlık olayını polisin kendisine haber vermesiyle öğrendi.

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, otogarda durumundan şüphelendikleri M.B. (18) ve H.K'yi (12) üst aramasından geçirdi.

H.K'nin üzerinde 2 bin 130 YTL bulunması üzerine, olayı geniş çaplı soruşturmaya başlayan ekipler, yaptıkları bilgisayar sorgulamasında M.B'nin çok sayıda hırsızlık olayından kaydının bulunduğunu tespit etti.

Şahısların ifadesine de başvuran polis ekipleri, söz konusu kişilerin, parayı Yunus Emre Caddesi'ndeki bir iş yeri sahibini oyalayarak, çaldıklarını belirledi.

Bunun ardından savcılıktan alınan izinle bu kişiler gözaltına alınırken, ekipler, hırsızlık olayının gerçekleştirildiği iş yerine giderek, iş yeri sahibi M.A'ya parasının çalınıp çalınmadığını sordu.

Bunun üzerine olaydan haberdar olduğu belirtilen iş yeri sahibinin, “Önceki gün kasasında bıraktığı 6 bin 500 YTL'yi bulamadığını, ancak ortağının aldığını zannederek”, polise müracaat etmediğini ifade ettiği öğrenildi.

Bunun üzerine polis ekipleri, kalan 4 bin 370 YTL'nin bulunması için gözaltına alınan M.B'nin evini aradı. Burada da 2 bin 310 YTL daha bulundu. Gözaltına alınan kişilerin eksik 2 bin 60 YTL'yi ise harcadıklarını ifade ettikleri öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

a.a
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2006 Cuma 15:39:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?