5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

SP'den mayınlı arazi açıklaması

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine gelen Saadet Partisi (SP) kurmayları, mayınlı arazilerin önünde yaptığı basın açıklamasında, mayınlı arazilerin Milli Savunma Bakanlığı tarafından temizlenmesi gerektiğini belirtti.

SP kurmaylarından, SP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu ile Hüsamettin Korkutata, SP Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Kayacan, Fazilet Partisi Şanlıurfa eski milletvekillerinden M. Niyazi Yanmaz ve bazı partililer önce Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ı makamında ziyaret ederek kısa bir görüştü. Belediyedeki kısa görüşmeden sonra heyet, mayınlı arazilerin bulunduğu sınır bölgesindeki mayınlı bölgeye gitmek için belediyeden ayrıldı.

Sınır bölgesine gelen SP heyeti burada basın açıklaması yaptı. Mayınlı arazilerin Milli Savunma Bakanlığı tarafından temizlenmesi gerektiğini ifade ettiler.
SP Genel Başkan Yardımcısı Hüsamettin Korkutata, "Mayınlı arazilerin yabancı şirketler değil, Milli Savunma Bakanlığı tarafından temizlenerek, işletilmesi yerli halka verilmelidir. Bu Pazar saat 17.00'de Topçu Meydanı'nda bir miting gerçekleştireceğiz. Bu mayınlı araziler ülke içine girmiş hançerlerdir. Bu mayınlardan dolayı ayağını, elini ve canını kaybetmiş binlerce insan vardır. Zaten Anadolu insanı bu topraklar için çok bedeller ödemiştir. Zamanında Yahudiler Osmanlı'nın bütün borcunu ödemek üzere para teklif etmişlerdir. Bu da Filistin'de bir yer edinmek için" dedi.

SP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Vehbi Hatipoğlu mayınlı bölgede aynı konuya temas ederek şunları söyledi:
"Konu ile ilgili SP muhalefetini göstererek hükümetin bu tasarıyı geri çekmesini sağlamıştır. Buna göre üç seçenek gündeme getirilmiştir. Birinci seçenek Milli Savunma Bakanlığı'nın temizlemesi, 2. seçenek Maliye Bakanlığı'nın temizlemesi, 3. seçenekte buraların yap işlet devret usulü ile 44 yıllığına kiraya verilmesidir. Tasarının geri çekilmesinde en büyük etken Saadet Partisi'nin muhalefeti etkin olmuştur. Ama hala tehlike vardır, çünkü üçüncü madde duruyor. Saadet Partisi mitinginde hükümete sakın ola bu üçüncü maddeyi gündeme alma. Eğer üçüncü maddeyi kabul edersen biz ülkeyi karış karış dolaşır seni vatandaşa şikayet ederiz. Biz birinci seçenek olarak Milli Savunma Bakanlığı tarafından temizlenmesini istiyoruz, o da olmazsa ikinci seçenek olarak Maliye Bakanlığı tarafından temizlenmesini istiyoruz.

Buradan Şanlıurfa'dan Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; bu tasarının veto edilmesini istiyoruz. Şuradan altını çizmek gerekirse vatandaşımız Saadet Partisi'nin muktedir siyasetini görmüştür. Eğer Saadet Partisi olmasaydı bu araziler birilerine 44 yıllığına yap-işlet-devret işlemiyle devredilecekti. Bu şeridin tamamı beş Gazze şeridi yapar. Şu anda Gazze şeridinde kan ve gözyaşı var. Bizler böylesine bir yerin yabancı bir unsura verilmesini ülkeye hançer vurulmuş olarak algılıyoruz. Bu mayınlar iki halk arasına döşenmiştir. İki Müslüman halk arasına mayın döşenmez. Avrupa sınırları kaldırdı biz hala mayınları kaldıramadık. Bu mayınlı arazilerin temizlenerek buradaki halka verilmesini istiyoruz."
Mayınlı arazi önünde açıklama yapan heyet, daha sonra ilçeden ayrılarak Şanlıurfa'ya hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2009 Cuma 13:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?