3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Stad savaş alanına döndü

Türkiye 2. Futbol Ligi B Kategorisi C Grubu’nda şampiyonluk için mücadele eden Şanlıurfaspor ile Siirtspor arasında oynanan maçta olay çıktı.

Konuk takım Siirtspor’un Şanlıurfaspor’u 2-0 yenmesinin ardından seyirciler stadı adeta savaş alanına çevirdi. Siirtspor’un ilk gölüne yan hakemin ofsayt bayrağı kaldırmasına rağmen, orta hakem golü geçerli saydı. Bu dakikadan sonra olaylar başladı ve karşılaşma bir süre durdu. Daha sonra maça tekrar devam edildi. Orta hakem maçı 3 dakika erken bitirince seyirciler sahaya inmek istedi. Sahaya inemeyen öfkeli taraftarlar, kendi futbolcularını taşladı. Taraftarları sakinleştirmek için maraton tribününe giden Şanlıurfaspor Başkanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Sabahattin Cevheri, taşlı saldırıya uğradı. Stat içerisindeki oturaklar yakıldı. Bir grup taraftar da Şanlıurfaspor bayrağını yaktı.

Olaylar daha sonra stadın dışına taştı. Taraftarlar, bu arada Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun’un aracının da önü kesilerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan alehine sloganlar attılar. Öfkeli kalabalık, yoldan geçen araçları yumrukladı ve araçların camlarını kırdı.
Çevik kuvvet ekipleri de taşlardan nasibini aldı. Stadın bulunduğu cadde trafiğe kapalı tutuluyor.
Olaylar saha dışına da taşarken, çevik kuvvet ekipleriyle jandarma, olayları yatıştırmaya çalışıyor. Öfkeli taraftarı Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun da ikna edemeyince, taraftarlar Vali ve çevik kuvvet polisini taş yağmuruna tuttu. Taşlardan birisi çevik kuvvet polisine isabet etti. Şanlıurfa Valisi Şemsettin Uzun, taş yağmurundan kaçarken, çevik kuvvet polisi Vali Uzun’u kalkanla korudu. Daha sonra öfkeli taraftarı Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı ve AKP Milletvekili Sabahattin Cevheri sakinleştirdi.

ş.urfa
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 09:17:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?