5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Stilist çobana başkandan destek

"Karanlıktan Aydınlığa Bir Tılsım" adlı koreografi defilesinin hazırlıklarına devam eden Şanlıurfalı stilist çoban Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'yı ziyaret ederek destek istedi.

"Karanlıktan Aydınlığa Bir Tılsım" defilesi kapsamında Şanlıurfa'ya gelen ünlü koreograf Erez Eğilmez, koordinasyon sorumlusu Onur Kılıç, Şanlıurfalı stilist çoban Mustafa Şahin ile Amerikalı model Janet Edwards, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile görüşerek organizasyona destek istedi. Selin Boronkay ile S Management Ajansı'nın organizasyonunda ekim ayında gerçekleştirilecek olan "Karanlıktan Aydınlığa Bir Tılsım" adlı 5 bölümden oluşacak koreografik gösteri, Şanlıurfa'nın tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olan Şanlıurfa'nın böyle bir organizasyonda ev sahipliği yapacak olmasının oldukça sevindirici olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Fakıbaba, "Şanlıurfa'nın Türkiye ve dünya kamuoyunda tanıtılması adına büyük fırsat olan "Karanlıktan Aydınlığa Bir Tılsım" gösterisi için Şanlıurfa Belediyesi olarak üzerimize düşen görevi mutlaka yerine getireceğiz. Umarım bu organizasyon, kültür ve tarih kenti Şanlıurfa'yı layık olduğu yere getirecektir" dedi.

Amerikalı model Janet Edwards ile İngilizce konuşarak sohbet eden Başkan Fakıbaba, Edwards'ın Şanlıurfa'yı çok beğendiğini dile getirerek tarihi mekanlardan etkilendiğini kaydetti.

Ünlü koreograf Erez Eğilmez ise koreografi gösterisinin ulusal ve yerel medyada defile olarak yansıtıldığını belirterek organizasyonun defileden ziyade yöresel kıyafetlerin sergileneceği geniş kapsamlı bir gösteri olduğunu söyledi. Eğilmez, "Urfa'nın tanıtımına büyük katkı sağlayacak olan koreografik gösteride Amerikalı model Janet Edwards'ın yanı sıra 18 manken, Devlet Opera Balesi ve Dansçıları'ndan oluşan 50 kişi görev alacak. Bu bir defileden ziyade sanatsal bir gösteri niteliğindedir. Medyada defile olarak yansıtılması bizleri üzmektedir. Organizasyonda yer alacak olan Amerikalı Model Janet Edwards ile yaklaşık 3 günden bu yana Şanlıurfa'da çeşitli gezi ve incelemelerde bulunduk. Şanlıurfa'nın gerçekten insanları büyüleyici bir özelliği var. Özellikle Belediye Başkanımız Ahmet Eşref Fakıbaba'nın bizlere gösterdiği ev sahipliğine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Belediye Başkanı Fakıbaba, ziyaret anısına model Edwards'a Şanlıurfa'nın tanıtımını sağlayan İngilizce CD ve broşür takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 13:08:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?