5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

STK'dan üyelerinden Fakıbaba'ya ziyaret

Şanlıurfa Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kaçak ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba'yı makamında ziyaret ettiler.


Ziyaret sonrasında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa'da işyerleri arasında haksız rekabeti önlemek amacıyla ruhsatsız işyerlerine yönelik geniş çaplı inceleme başlatacaklarını duyurdu.
Başkan Fakıbaba ile görüşen Şanlıurfa Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Kaçak ve üyeleri, kent merkezinde birçok semtte ruhsatsız lokanta, köfteci, dönerci, tatlıcı gibi meslek dallarında işyerlerinin bulunduğunu, bunun ruhsatlı işyerleri için haksız rekabet oluşturduğunu kaydederek, ruhsatı bulunmayan işyerlerinin belediye tarafından kapatılmasını istediler.
Dernek Başkanı Mehmet Kaçak ve yönetim kurulu üyelerinin bu talebini yerinde bulan Belediye Başkanı Fakıbaba, en kısa sürede Zabıta Müdürlüğü öncülüğünce ruhsatsız işyerlerine yönelik geniş çapta bir inceleme başlatılacağını belirterek, ruhsatı bulunmayan esnaflara derhal ruhsat çıkarmaları uyarısında bulundu. Fakıbaba, "Şanlıurfa'da her meslek dalında haksız rekabeti önlemek amacıyla geniş çaplı bir çalışma başlatacağız. Ben hemşehrilerimden şunu istiyorum. Asla ruhsatsız işyeri açmasınlar. Çünkü biz, tüm ruhsatsız işyerlerini bir bir kapatacağız. Masraf yapıp da ruhsatsız işyeri açanların harcayacakları paraya yazık olur" dedi.
Şanlıurfa Lokantacı, Köfteci ve Tatlıcılar Esnaf Odası Başkanı Kaçak ise Şanlıurfa'da ruhsatlı işyerleri ile ruhsatsız işyerleri arasında ciddi bir haksız rekabetin yaşandığını, bu konuda Başkan Fakıbaba'dan destek istediklerini belirterek, gerçekleştirilen görüşmenin çok olumlu geçtiğini ifade etti. Kaçak, "Dernek olarak ruhsatsız işyerlerine yönelik ciddi çalışmalar yapılmasını istedik. Belediye Başkanımız Fakıbaba' da bizim bu talebimizi çok haklı bularak, bundan sonra ruhsatsız işyerlerine yönelik Zabıta Müdürlüğü tarafından çalışma başlatacaklarını ifade ettiler. Umuyoruz ki artık ruhsatsız işyerleri bir bir kapatılır. Ben buradan ruhsatı bulunmayan diğer esnaf arkadaşlarımıza sesleniyorum. Gelin ruhsatınızı en kısa sürede çıkarın" şeklinde konuştu.
(FÖ-O

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 15:38:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?