5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

STK'lılar Ankara'ya yürüyecekler

"Vekilimi ben seçmek istiyorum" tertip komitesi, Sivil Toplum Kuruluşları ve Siyasi Parti temsilcileri ile bir araya geldi. Yapılan toplantı sonucunda STK'lılar "Vekilimi ben seçmek istiyorum" kampanyası çerçevesinde Ankara'ya yürüyecek.

"Vekilimi ben seçmek istiyorum" tertip komitesinde bulunan MHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Mithat İdemen, Araştırmacı Yazar Kemal Uğuzlu, Olay Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Celal Çiftçi, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, DP İl Başkanı Mahmut Cevheri, Şanlıurfa Baro Başkanı Avukat Müslüm Akalın ve bir çok Sivil Toplum Örgütü temsilcisi bugün bir araya geldi. Kampanya hakkında açıklayıcı bilgiler vermek üzere toplanan STK'lılar ve Tertip Komitesi 19 Temmuz 2008 Cumartesi günü Ankara'ya yürüme kararı aldı.

"Vekilimi ben seçmek istiyorum" tertip komitesi üyeleri, kampanya hakkında fikir alışverişinde bulundular. MHP İl Disiplin Kurulu Başkanı Mithat İdemen, "Kampanyayı destekliyoruz. Siyasi partilerin bile bu kampanyaya iyi bakması lazım. Seçeceğimiz kendi vekilimiz hizmet etme açısından güçlü olacaktır. Bizde destekliyoruz. Türkiye'de kısıtlanan siyaset halk ve parlamento arasında kopukluk oluşturuyor. Kamuoyunun dikkatini Şanlıurfa'ya çekmek istiyoruz. Halkın iradesine saygı göstermek gerekir. Tüm STK'lıları Cumartesi günü Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde bekliyoruz. Sisimizi duyurmak için Ankara'ya yürüyeceğiz" dedi.

"Vekilimi ben seçmek istiyorum" kampanyasının tertip komitesi başkanı ve işadamı Mahmut Cevheri ise, bu kampanyanın her geçen gün büyüdüğünü belirterek, "Şimdiki sistemde gerçekten vekilimizi biz mi seçiyoruz yoksa partililer tayin ile mi gönderiyor? Bunu anlamamak mümkün değil. Mevcut sistemde halk ve parlamento arasında kopukluk var. Bizim dileğimiz tercihli sistemdir. Liste yapılsın halk kendisi vekilini seçsin. Bu kampanyanın amacı parlamenterler tarafından genişletilebilir. Bu ülkede, ülkesini seven halktır. İngiltere'de bile vekilini halk seçiyor. Mevcut sistemde siyasi partide yer almak isteyenler kavga ediyor. Sistemden korkanlar var. Halk kendini yeterli derecede anlatamıyor. İşte vekilimi ben seçmek istiyorum kampanyasının amacı bu eski sistemi ortadan kaldırmaktır. Ülkenin gücü birliktelikten doğar. Urfa halkı demokrasiye sahip çıkacak. Halk hareketi çok önemlidir. Demokrasi yaşayan ülkelerde sistem budur. Vekilimi ben seçmek istiyorum kampanyası için Ankara'ya yürüyeceğiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:13:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?