5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Su altı kurtarma ekibi kuruldu

ŞANLIURFA BELEDİYESİ SU ALTI KURTARMA EKİBİ KURDU

Atatürk Baraj Gölü ve sulama kanallarında aşırı can kaybının yaşandığı Şanlıurfa'da İtfaiye Müdürlüğü'nce "Sualtı Arama ve Kurtarma Timi" oluşturuldu.

Atatürk Baraj Gölü'nde 2. etap eğitim çalışmalarını sürdüren 5 kişilik Şanlıurfa Belediyesi Su Altı Arama-Kurtarma ekibi, eğitimlerini tamamladıktan sonra baraj gölünde ve sulama kanallarında meydana gelen boğulma vakalarına en kısa sürede müdahale edebilecek.

Şanlıurfa Belediyesi'nin bölgenin tüm illeri açısından önemli bir ihtiyaca cevap verebileceğini belirten Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Kentimizde hemen hemen her yıl çok sayıda boğulma vakalarıyla karşılaşıyoruz. Bu durum bizleri oldukça üzmektedir. Ancak bunun çözümü konusunda üzerimize düşen görevi yerine getirmek bilincindeyiz. İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde ilk etapta 6 kişiden oluşturacağımız dalgıç timi, uzmanların denetiminde eğitim sürecinden geçirilecek. Eğitimini tamamlayan dalgıç timimiz, başta kentimiz Şanlıurfa olmak üzere bütün barajlar, su kanalları, kuyular ve göllerde bu tür vakalara seri bir şekilde müdahale etme kapasitesine sahip olacaktır. Umuyor ve diliyorum ki, bu tür vakalarla karşılaşmayız ama karşılaştığımızda da hem kentimiz hem de bölge kentlerin de seri bir hizmeti sunma imkanına artık kavuşmuş bulunacağız" dedi.

Su Altı Arama-Kurtarma ekibi hakkında bilgi veren Şanlıurfa Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdurrahman Ayıldağ, bölgede büyük ihtiyaç duyulan timin eğitimlerin ardından göreve başlayacağını söyledi. Ayıldağ, "Arama ve Kurtarma Uzmanı Cenk Göllü tarafından yürütülen eğitimlerin ardından bir eğitim safhasından daha geçirilecek olan Su Altı Arama ve Kurtarma ekibimiz 2010'un Mayıs ayında eğitimlerini tamamlamış olacak. Meydana gelmesi muhtemel boğulma olaylarına müdahale edecek olan tim, bölgede ihtiyacı duyulan bir eksikliği ortadan kaldıracaktır. Ancak bizim tek dileğimiz üzücü olayların yaşanmamasıdır" diye konuştu.

Eğitimler hakkında bilgi veren Arama ve Kurtarma Uzmanı Cenk Göllü ise bir haftadan bu yana sürdürülen çalışmalar kapsamında Arama ve Kurtarma ekibine dalışın yanı sıra bulanık suda arama ve kurtarma gibi eğitimler verildiğini söyledi.

ŞANLIURFA BELEDİYESİ SU ALTI KURTARMA EKİBİ KURDU
ŞANLIURFA BELEDİYESİ SU ALTI KURTARMA EKİBİ KURDU
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2009 Pazartesi 10:05:04
Güncelleme :26 Ekim 2009 Pazartesi 10:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?