5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Su israfını önlemek için afiş

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı Onbirnisan Belediyesi, beldede afiş ve el ilanları ile su israfını önlemeye çalışıyor.

Onbirnisan Belde Belediyesi, su israfını önlemek amacıyla afiş ve el ilanları bastırdı.

Beldede 20 yıldır yaşanan su sorunu kısa bir süre önce Suruç İlçe Belediyesi'ne ait kuyulardan getirilen suyla çözüm bulmuştu.

Suya kavuşan beldede su israfının önlenmesi için Onbirnisan'da el ilanları ve afişler bastırdı. Afişler beldenin önemli noktalarına asılırken, el ilanları da vatandaş ve esnafa dağıtılıyor.

Onbirnisan Belediye Başkanı İ. Halil Parıldar, belediye meclis üyeleriyle belde esnafı ve vatandaşları ziyaret ederek suyun israfı hakkında bilgi verdi. Kadınlarla da tek tek görüşen belediye encümenleri, kadınları da suyun israfı konusunda uyarılarda bulundular.

Uyarılarının halk tarafından dikkate alındığını belirten Parıldar, "Su israfın önlenmesi için belediye hoparlörlerinden belde halkı zaman zaman uyarılıyor. Halkımızı bilgilendiriyoruz" dedi.

Asılan afişte, "Yıllardır yaşadığımız su sıkıntısından sonra beldenin içme suyu ihtiyacını karşıladık. Bundan sonra susuz kalmamak için suyu israflı kullanalım. Yıllardır yaşadığımız su sıkıntısını unutmayalım. Su israfı haramdır" yazısı yer alıyor.

Bu arada, belde camisinde Cuma hutbesinde cami hocası vaaz konusu olarak suyun israfı konusunu seçerek belde halkını suyun israf edilmemesi konusunda bilgilendirdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 15:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?