5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Su kavgası: 4 yaralı

Su anlaşmazlığı nedeniyle geçen hafta 5 kardeşin öldürüldüğü Şanlıurfa’da, bu kez tarla sulama sırası nedeniyle 2 aile arasında çıkan taşlı, sopalı kavgada 4 kişi yaralandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Akçakale İlçesi’ne bağlı Ekinyazı Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre Akyıldız Mezrası’nda tarlaları bulunan Arıkboğa ve Er ailesinin fertleri, tarla sulama sırası nedeniyle tartışmaya başladı. Kısa sürede büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Taş ve sopaların kullanıldığı kavgada Ahmet Arıkboğa ile Mahmut, Ahmet ve Şükrü Er kardeşler çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. 4 kişi götürüldükleri Akçakale Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken, kavgaya karıştıkları belirlenen 9 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Şanlıurfa’nın Bahçeli Köyü’nde geçen perşembe günü tarla sulaması nedeniyle ayni aşirete mensup 2 aile silahla çatışmış, olayda 5 kardeş ölmüş, 1 kişi de yaralanmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2008 Pazar 15:35:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim fener IP: 88.225.226.xxx Tarih : 21.04.2008 13:18:46

ben sahsım adına gercekten bir urfali olduguma uzuluyurum insanlar artik herseyi asti ama malasef bizim cahiller cehelete devam edeyor kendinize gelin yeter artik saygilar