5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şuayb'a giden yollar bakımsız

Şanlıurfa’da tarihi Şuayb şehrine giden yolların bakımsız ve kullanışsız olması, yerli ve yabancı ziyaretçilere zor anlar yaşatıyor.

Tarihi Han'el Ba'rür ve Şuayb şehrine giden 58 kilometrelik yolun virajlı ve bakımsız olması turizmi de engelliyor. Virajların çok keskin olduğu ve sanat yapılarının üstündeki yolun stablize olduğunu ifade eden ziyaretçiler, yollardaki asfaltın çok kötü oluşunun tarihi yerleri gezmeye gelen turizmcileri canından bezdirdiğini belirttiler.

Tarihi Han'el Ba'rür ve Şuayb şehrine gezmeye giden yerli ve yabancı ziyaretçiler, sanat yapılarının çok kötü durumda olduğunu ve virajların çok keskin olduğu ifade ederek, buraların mutlaka düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler. Ziyaretçiler, dağların ardında kalan bu tarihi yapıtların yeterince tanıtılmadığını ve bir çok tarihe meraklı tarafından keşfedilmediğini söylediler. Böylesine eşsiz tarihi koleksiyonun gereği gibi tanıtılmadığını kaydeden ziyaretçiler, bu tarihi bölgenin ulusal anlamda yeterince bilinmediğini kaydettiler.

Ziyaretçiler, tarihi mekanları görmeye gelen kişilerin yolun bozukluğundan ve virajların keskinliğinden dolayı zor anlar yaşadığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2008 Perşembe 10:12:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?