7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Suç yuvası mağaralar temizleniyor

Şanlıurfa'da, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan kale eteklerinde bulunan mağaraların suç işlenen yerler olmaktan kurtarılarak turizme kazandırılması hedefleniyor. 

Kentte bulunan irili ufaklı onlarca mağaranın suç işlenen yerler haline geldiğini belirten yetkililer, son bir yıl içerisinde işlenen suçların bazılarının mağaralarda gerçekleştirildiğini söyledi. İlde suçluların barınak olarak da kullandığı mağaralara son bir hafta içerisinde operasyonlar düzenleyen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, suçlulara göz açtırmıyor. 

Yetkililer, atıl durumda olan mağaraların çetelerin yuvası haline gelmemesi için çalışmalarını sürdüreceklerini aktararak, mağara sahiplerini de suç çetelerine yardım etmemeleri konusunda uyardı. Yetkililer, bu tarihi mağaraların suç çetelerine bundan sonra kullandırılmaması ve bu mağaraların bir an önce turizme kazandırılması gerektiğini belirtti. Bu amaçla Şanlıurfa Kültür Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından mağaraların kafeye dönüştürülmesi proje çalışmaları sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 14:50:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?