5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Sulama kanalları ölüm saçıyor

Fırat Nehri'nin suyunu Atatürk Barajı'ndan Harran Ovası'na taşıyan sulama kanalları, özellikle çocuklar ve gençler için ölüm saçıyor.

Şanlıurfa'da son 5 yılda sulama kanallarına giren yaklaşık 200 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini belirten yetkililer, aileleri bu konuda uyardı. Sulama kanallarına girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten yetkililer, özellikle ailelere büyük sorumluluk düştüğünü söyledi.

Özellikle yaz aylarında, kanallarda görülen boğulma olaylarında çok büyük artış olduğunu ifade eden yetkililer, "Kanaletlerde boğulanların cesetlerini bile bulamıyoruz. Şanlıurfalı gençler ve çocuklar, yasaklara riayet etmiyor. Şanlıurfa'da son 5 yıl içerisinde sulama kanallarında yaklaşık 200 kişi boğuldu" şeklinde konuştu.

Anne ve babaları daha duyarlı olmaya çağıran yetkililer, T-1 Tüneli'nden su bırakmaya başlamalarının ardından özellikle Harran Ovası'nda boğulma vakalarının görülmeye başlandığını kaydederek, "Gençlerin ve çocukların sulama kanallarına girmemeleri için, özellikle şehir merkezine yakın yerleri tel örgülerle çevirdik. Sulama kanallarına girmenin tehlikeli ve yasak olduğunu belirten tabelalar astık ama, yine de dinleyen yok" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 11:07:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?