7
Mayıs
2024
Salı
ŞANLIURFA

Sulama Projesi hayata geçecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Şanlıurfa Milletvekili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu iktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi Mahmut Kaplan, Suruç Sulama Projesi'nin hayata geçmesinin ardından il sınırları içersindeki sulanabilir arazi oranının yüzde 50 artacağını söyledi. 

Türkiye'de sulanabilir arazi toplamının yüzde 11'lik bir kısmına sahip olan Şanlıurfa'da Suruç Sulama Projesi'nin tamamlanmasıyla, tarım alanında ülke kalkınmasına çok büyük katkılar sağlanacağı tahmin ediliyor. Geçtiğimiz günlerde projenin ihalesini alan konsorsiyum firma müteahhitleri Zafer Çoksezen, Eser Öğünç ile Yusuf Erbay Suruç İlçesi'ne gelerek AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaplan ile bir dizi gezi ve incelemeler yapmış ve ardından şehirden ayrılmıştı. İncelemenin ardından bir açıklama yapan DSİ 15. Bölge Müdürü Mustafa Altundal, projenin 730 iş günü içersinde tamamlanacağını söyledi. 94 bin 814 hektarlık alanın suya kavuşacağı ilçede Harran'a nazaran daha iyi sulama yapılması beklendiğini kaydeden Altundal, "Harran'da yaşanan tuzlaşma ve taban suyu yükselmesi gibi olayları Suruç'ta beklemiyoruz. Çünkü Suruç halkı yıllardır çiftçilikle geçindiği için bu alanda çok profesyonel. O yüzden Harran'da yaşanan olumsuz tablonun Suruç'ta olmayacağından eminiz" dedi. 

Projeyi yakından takip eden AK Parti Şanlıurfa milletvekillerinden Mahmut Kaplan konsorsiyum firmanın projeyi tamamlamasının ardından Suruç'ta sosyal hayatın eski günlere nazaran çok daha iyi yerlere geleceğini söyledi. Suruç izlenimlerini tamamlamak üzere olan Kaplan, "Suruç yıllardır suya hasret kalmış bir ilçe. Suruç'ta büyük bir heyecan var. Herkes bu projenin bir an önce bitirilerek faaliyete geçmesini bekliyor" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2006 Cumartesi 14:27:26
Güncelleme :26 Ağustos 2006 Cumartesi 14:35:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şehmus atila IP: 78.162.114.xxx Tarih : 16.12.2007 22:00:38

projenin bir an önce hayata gecmesi en büyük temenimiz yeter artık bize niye üvey evlalat muammele yapılıyor bizde bu vatanın evlatlarıyız genclerimiz işsizlikten dolayı perişan oldular benim toprağım var ama evimde calışamıyorum biz yani suruclular sürgün olmaya mahkümmüyüz lütfen