3
Mayıs
2024
Cuma
ŞANLIURFA

Sulanabilir arazi miktarı artacak

ŞANLIURFA'DA SULANABİLİR ARAZİ 900 BİN HEKTARA ÇIKACAK

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, il genelindeki 488 bin hektarlık sulanabilir arazinin önümüzdeki 2 yılda 900 bin hektara çıkacağını, bölgedeki gelirin de 3 katına çıkacağını söyledi.

Vali Okudan, bölgede tarım sektörünün geliştirilmesi için çok önemli yatırımların yapıldığını ifade etti. Vali Okutan, "Şanlıurfa'da 488 bin hektarlık sulanabilir arazi önümüzdeki 2 yılda 900 bin hektara çıkacak. Sulanabilir araziyle gelir de 3 kat artacak. Şanlıurfa 2023'te kişi başına düşen milli gelirde Türkiye ortalamasının üzerine çıkacak. Şanlıurfa son dönemde çok ciddi yatırımlar aldı. Bu yatırımlar yavaş yavaş sosyal hayatta da verim sağlamaya başladı. Yatırımlar konusunda şehirde kenetlenmek çok önemlidir" dedi.

Turizm alanında da önemli yatırımlar yapıldığını turizm alanında eksikliği görülen yerlerle ilgili projelerinin bulunduğunu da hatırlatan Vali Okutan, "Şanlıurfa'da çok büyük kültür ve turizm potansiyeli var ancak yeteri kadar hayata katılamadı. Bölgede milli gelirin artması turizm sektörünü de hızla geliştirecek. Bu alandaki zihinsel değişimi ve aydınlanmayı eğitimle sağlamalıyız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2010 Salı 11:12:05
Güncelleme :27 Temmuz 2010 Salı 13:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?