5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Süne ile mücadele toplantısı

Ticaret Borsası ve Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği bir organizasyonla Ticaret Borsası Buğday Pazarı Satış Salonu'nda süne ile mücadele toplantısı yapıldı.

Toplantıya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Meclis Başkanı M.Emin Aydın, Tarım İl Müdürü Abdullah Keskin, Bitki Koruma Şube Müdürü Fuat Taylan, Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Halil Ateş ve TMO Şanlıurfa Şube Müdürlüğü yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ülkemizin en önemli tarım ürünlerinden biri olan buğdayda en etkili verim elde etmek için gerekli tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini söyledi. Kaya, aksi durumda özellikle kalite kayıplarına yol açan süne zararlısının mücadelesinde amacın kültürel önlemlerle zararı en aza indirmek olduğunu belirtti.

İlaçlı mücadelenin hem büyük bir ekonomik kayıp olduğunu hem de birçok canlının hayatına mal olduğunu, bunun bir sonucu olarak da zarar oranının artabildiğine dikkat çeken Kaya, en etkin mücadelenin bu zararlının doğal düşmanlarının çoğaltılmasına çalışılarak doğal dengeyi koruyarak buğdayda kalitenin ve verimin artırılması yönüne gitmek gerektiğini söyledi.

Ticaret Borsası ve Bitki Koruma Şube Müdürlüğü ile yapılacak çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ve bu yönde verimin en üst seviyeye çıkarılmasını hedeflediklerini belirten Mehmet Kaya, ayrıca Bitki Koruma Şube Müdürlüğü'nün bünyesinde bulunan 17 ekiple yapılan çalışmalar sonucunda 2 milyon 300 bin dekar alanın gezildiğini ve bu alanlardan bin 300 bin dekar alanda ilaçlama yapılacağının öngörüldüğünü sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 14:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?