5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Süne mücadelesine devlet desteği yok

Şanlıurfa Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Fuat Taylan, süne zararlısının hububatta yüzde 100'e varan verim kayıplarına neden olduğunu söyledi.

Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürü Fuat Taylan, "İlimizde süne mücadelesi için ekiplerimizin belirlediği tarihlerde mücadeleye başlanması gerekir" dedi.

Tüm ilçelerde ön çalışmalarını bitirdiklerini söyleyen Taylan, "Belirlediğimiz mücadele tarihleri köy muhtarlarına vereceğiz. Belirlediğimiz tarihten önce çiftçilerin mücadeleye başlamaması gerekir" diye konuştu.

Süne mücadelesinde bu yıl devletin ilaç yardımını kestiğini kaydeden Taylan, çiftçilerin ilaçlarını ilaç bayilerinden alacaklarını belirtti.

Buğday, arpa ve yulaf gibi hububat ürünlerinin en önemli zararlısı olduğuna dikkat çeken Taylan, "Süne, ağırlık kaybına neden oluyor. Dolayısıyla ürünün ticari değerini önemli ölçüde düşürüyor. Mücadele yapılmadığı zaman danelerde yüzde 100'e varan zarar oluşuyor. Süne ile mücadelede yeni bir dönem başladı. Zararlının tanımı, mücadele zamanı, şekli ve teknik yardım gibi konularda ise, önder çiftçilerimiz ve teknik personellerimiz yol gösterici olacak" dedi

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 12:32:37
Güncelleme :18 Mayıs 2009 Pazartesi 12:42:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?