5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şüpheli araç seferberliği

Diyarbakır'daki patlamanın ardından alarma geçen Şanlıurfa polisi, kentin kalabalık ya da önemli merkezlerinde patlatılacağı düşünülen 3 araç için seferber oldu.

5 gündür sabaha kadar anons edilen 3 aracın peşinden koşan polis ekipleri, "dur" ihtarına uymayan şüpheli 2 minibüsü durdurdu.


Bölücü örgüt PKK tarafından büyük kentlerde bombalama eylemlerinde kullanılmak üzere gönderildiği değerlendirilen patlayıcı yüklü 3 aracın peşine düşen Şanlıurfa polisi, 5 gündür sabaha kadar denetimlerini sürdürüyor. Kentteki tüm otoparklar, polisler tarafından kontrol ediliyor. Polis telsizinde geçen anonsta 1 Ford kamyonet, 1 Renault marka beyaz otomobil ve 1 minibüsün peşine düşen Şanlıurfa polisi, otoparklarda park halinde bulunan araçların sorgulamasını yaptı. Şanlıurfa'da olası bir terör saldırısına karşı güvenlik önlemlerini sürdüren Şanlıurfa polisi, bir ihbarı değerlendirerek, Organize Sanayi Bölgesi'nde şüpheli 2 minibüsü takibe aldı. 01 ED 176 ve 63 YR 492 plakalı minibüsler, Akabe mevkii, eski Bölge Trafik Müdürlüğü önünde polisin "dur" ihtarına uymadı. Her iki araç da Şanlıurfa istikametine hızlı bir şekilde hareket ederken, Şanlıurfa polisi Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde barikat oluşturdu. Burada da polisin ihtarına uymayan 2 araç sürücüsü, otogar civarında üçüncü kez polisin dur ihtarına uymayarak kent merkezine doğru hızlı bir şekilde ilerlemeye devam etti. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Asayiş ve Önleyici Hizmetler ekiplerinin de desteği ile Doğum Evi Hastanesi önünde yolu kapattı. Hareket halinde olan 2 adet minibüs, bu noktada durduruldu. Polis, sürüleri gözaltına alırken, araçlarda yaptılan aramada 1 adet silah ele geçirildi. Şanlıurfa polisi, patlayıcı bulunması ihtimali üzerine her iki aracı da didik didik aradı. Aracın alt ve iç kısmında yapılan arama sonunda, araçlar detaylı inceleme yapılmak üzere polis merkezine götürdü.


Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2008 Cuma 15:02:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?