5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Şüpheli paket panik yarattı

Yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi Şanlıurfa'da Türk Bayrağı asılı olan bir apartmanın önünde bulunan şüpheli paket, polisi ve mahalleliyi alarma geçirdi.

Şanlıurfa merkez, Bahçelievler Mahallesi, 2. Sokak üzerinde bir apartmanın önündeki elektrik trafosunun yanına bırakılan şüpheli paket korkuttu. Vatandaşların paketin içerisinde ışıkların yanıp söndüğünü görmesi üzerine durumu "155 Polis İmdat"a bildirdi.

Şüpheli paketin bulunduğu apartmanın üst katında bir dairede Türk Bayrağı'nın asılı olması, paketin içerisinde bomba olması ihtimalini daha da artırdı. Polis çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, bir vatandaşın da yoldan geçerken paketin içerisinde
ışığın yanıp söndüğünü söylemesi esnafın panik olmasına yol açtı.

İş yerleri sahibi koşuşturarak eşyalarını içeri taşırken, vatandaşlarda korkularından koşmaya başladı. Daha sonra olay yerine gelen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü bomba uzman ekipleri özel giysiler ile paketin üzerine fünye yerleştirerek, 3 kez "patlama var" diye uyardı. Fünye ile patlatılan şüpheli paketin içerisinden çöpler çıktı. Bomba uzman ekipler uzun süre yaptıkları incelemenin ardından derin bir nefes aldı.
Bu arada, şüpheli paketi gördüğünü ve polise ihbarda bulunan bir vatandaş ise, "Paketi gördüğümde içerisinde ışıklar yanıp sönüyordu. Durumu hemen polise bildirdim" dedi.

Öte yandan, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesinde kentte polis geniş güvenlik önlemi alırken, her şüpheli paket ihbarını değerlendiriyor.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 12:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?