5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriye başvurusunda izdiham

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinden Suriye Arap Cumhuriyeti'ne 48 saatliğine idari mektup ile gitmek isteyen vatandaşlar, kayıtların yapıldığı İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde izdihama neden oldu.

Ceylanpınar ilçesinden idari mektup ile Suriye Arap Cumhuriyeti'ne gitmek isteyen vatandaşlar, Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Polis'in sık sık "Sırayı bozmayın" anonslarına rağmen sırayı bozup ön tarafa geçmeye çalışanlar izdihama neden oldu. Tartışmaların da yaşandığı sıra kuyruğunda, vatandaşlar her yıl tekrarlanan manzaranın son bulmasını istedi.

Sırada uzun süre bekleyen Kadir Oral, "Suriye Arap Cumhuriyeti'ne idari mektup ile 48 saatliğine gidip oradaki akrabalarımızı ziyaret edeceğiz. Fakat her yıl yaşanan bu kuyruk çilesinde bıktık. Yetkililer her yıl yaşanan bu izdihama bir çare bulmasını istiyoruz" dedi.

Bu arada, İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise, vatandaşların bir kısmının sıraya girmeyip izdihama neden olduğunu kaydederek, "İdari mektup ile Suriye Arap Cumhuriyeti'ne gitmek isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Ceylanpınar İlçe Emniyet binası önünde uzun kuyruk oluşturmaları izdihama yol açmaktadır. Sırayı bozan bazı vatandaşlar ise sık sık tartışmalara sebebiyet verdiğinden kayıt işlemeleri uzun sürmektedir.

Önümüzdeki Ramazan Bayramı'nda idari mektup ile Suriye Arap Cumhuriyeti'ni ziyaret edecek kişi sayısı 2 bin 500 kişi ile sınırlandırılmıştır. Suriye Arap Cumhuriyeti'ne idari izin ile gidecek şahısların mutlak surette Ceylanpınar ilçesinde ikamet etmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2009 Salı 14:20:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?