5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriye dönüşü toprağı öptüler

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar Sınır Kapısı'nı kullanarak Kurban Bayramı nedeniyle 48 saatliğine Suriye Arap Cumhuriyeti'ne akraba ziyaretine giden bazı Türk vatandaşları, yurda dönüşlerde toprağı öptü.

İdari mektup ile Suriye'ye giden 4 bin 823 Türk vatandaşı, 48 saatin sona ermesiyle Ceylanpınar Sınır Kapısı'nı kullanarak Türkiye'ye dönüş yaptılar. Bazı Türk vatandaşları, Türkiye topraklarına ayak bastıklarında yere eğilip toprağı öptüler.

Suriye'de haksızlığa maruz kaldığını öne süren Aziz Avcı, "Akraba ziyaretlerimizi tamamlayıp, Türkiye'ye dönüş yapmak için Suriye tarafındaki kontrol noktasına gelip sıramızı beklemeye başladık. Suriye polisinin bizlere karşı tutumu oldukça sertti. Hava kararmıştı ve hava çok soğuktu. Suriye kontrol noktasında Suriye polisinin Saddam Çeçen adlı arkadaşımızı elinde bulunan sopayla dövmeye başladığını gördüm. Tepkimizi ortaya kaymak için Suriye kontrol noktasında bulunan bütün Türk vatandaşları hep bir ağızdan Türkiye, Türkiye diye slogan atmaya başladık. Çünkü Türk ordusunun bize yakın olduğunu ve imdadımıza yetişeceğini biliyorduk. Aradan çok kısa bir süre sonra 1. Hudut Tabur Komutanı'nın Suriye tarafına geçtiğini gördük. Tabur Komutanı sert bir dille Suriye makamlarını uyararak, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması uyarısında bulundu. Tabur Komutanı'nın ardından geçişler normale dönmeye başladı. Tabur Komutanımıza ve sınır kapısında görevli bütün Türk askerine çok teşekkür ederiz. Çünkü Türk askeri bize Suriye topraklarında bile sahip çıktı. İmdadımıza yetiştiler. Tekrardan Türk askerine çok teşekkür eder, Suriye askerlerinin Türkiye'ye gelerek Türk askerinden insanlık dersi almalarını tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 19:28:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
uğur susam IP: 78.166.91.xxx Tarih : 14.12.2008 20:39:53

şanlı TÜRK ordusunun asil sessizliğini, başka birşey anlamayın sakın. Gerektiğinde her biri, bir aslan olur.