4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Suriye kurşunu öğretmeni yaraladı

Suriye'nin Haseke kentine bağlı Ra'sulyan bölgesindeki çatışmalardan seken bir mermi, Ceylanpınar'da 1 okul müdür yardımcısının yaralanmasına neden oldu.

Ra'sulayn ilçesinde öğleden sonra şiddetlenen çatışmalardan seken bir mermi çekirdeği Birlik Mahallesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun bahçesinde bulunan Müdür Yardımcısı Yunus Tosun'un karnına isabet etti. Hafif şekilde yaralanan ve özel araçla Ceylanpınar Devlet Hastanesi'ne getirilen Tosun, tedavi altına alındı.

Doktorlar, Tosun'un karın bölgesine isabet eden mermi çekirdeğinin operasyonla alındığı bildirdi. Tosun'un operasyonun ardından taburcu edildiği belirtildi.

Bu arada sınır hattında devriye görevi yapan güvenlik güçleri de sık sık yaptıkları anonslarla vatandaşları tel örgülerden uzak durmaları konusunda uyarıyor.

Öte yandan bölgedeki çatışmalarda yaralanan 1 Suriyeli de Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

İlçede patlamamış roket mermisi bulundu

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi'nde 389. Sokak'ta yerde yabancı bir cismin olduğunu gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Bunun üzerine bölgeye giden polis ekipleri, söz konusu alanı güvenlik şeridine aldı.

Bu arada Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nden bomba imha uzmanları da ilçeye sevk edildi. Söz konusu cismin daha önceki çatışmalar esnasında da kullanılmış olabileceği belirtildi.

Öte yandan Cumhuriyet Mahallesi'nde de Ahmet Akgeyik'e ait evin duvarına ''uçaksavar mermisi'' isabet ettiği iddia edildi.

Ceylanpınar'da eğitime ara verildi

Şanlıurfa Valiliği, Suriye'nin Ra'sulayn bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle Ceylanpınar'da ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi

Şanlıurfa Valiliği, Suriye'nin Haseke kentine bağlı Ra'sulayn bölgesinde yaşanan olaylar nedeniyle, Ceylanpınar'da ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini bildirdi.

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamada, Ra'sulayn ilçesinde yaşanan iç karışıklık sebebiyle bugün başlayan çatışmalar sırasında seken bir kurşunun Atatürk İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmen Yunus Tosun'un göğsünü sıyırdığı ve yaralanmasına neden olduğu belirtildi.

Okulun bahçesinde bulunduğu sırada hafif şekilde yaralanan ve Ceylanpınar Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edilen Tosun'un, tedavinin ardından taburcu edildiği kaydedildi.

Açıklamada Ra'sulayn ilçesinde yaşanan iç karışıklıklar sebebiyle, Ceylanpınar'daki ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiği de bildirildi.

 

 

AA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2012 Perşembe 17:45:27
Güncelleme :24 Kasım 2012 Cumartesi 13:56:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?