5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriye'den geri dönüş başladı

Kurban Bayramı'nda akrabalarını ziyaret için Suriye'ye geçiş yapan 3 bin 891 Türk vatandaşı, yurda dönmeye başladı. 

Kurban Bayramı'nda 48 saatliğine Suriye'deki akrabalarının yanına giden Türk vatandaşları, Akçakale Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapıyor. Geçişlerde vatandaşlar tek tek kontrolden geçiriliyor. Bayramın üçüncü ve dördüncü günü Suriye'ye geçiş yapan 3 bin 891 Türk vatandaşının bugün mesai saatine kadar yurda dönmesi bekleniyor. Yetkililer, bayramlaşma için geçiş yapan 3 bin 891 vatandaşından 2 bin 215'inin dün saat 17.00'ye kadar yurda döndüğünü, diğer vatandaşların da bugün mesai saati bitimine kadar döneceğini belirtti. 

Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, "Türkiye'den Suriye'deki akrabalarının yanına 48 saatliğine bayramlaşmaya giden vatandaşlarımız yurda dönmeye başlamıştır. Akçakale Sınır Kapısı'nda hiçbir sıkıntı yaşanmadan dönüşler devam etmektedir. Kapıdaki giriş ve çıkışlarda emniyet ve gümrük muhafaza memurlarının çabaları ile dönüşler huzurlu ve güvenli bir şekilde yapılmaktadır" dedi. 

Bayramda Suriye'deki akrabalarının yanına giden Ahmet Doğan ise, bayramlaşmadan mutlu döndüğünü ifade ederek, "Bu fırsatı bizlere veren iki ülkenin yetkililerine teşekkür ederim. Bize verilen bu fırsatla yakınlarımızla bayramlaşma fırsatı bulduk. Akrabalarımızla bayramlaşmanın mutluluğunu yaşadık. Ayrıca farklı bir ortamı paylaştığım için mutluyum" diye konuştu. 

Bu arada, yurda dönen vatandaşların yanlarında genellikle çay, naylon hasır, nargile, geleneksel kumaşlar, lokum ve hediyelik şeker getirdikleri gözlendi

iha
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 15:26:20
Güncelleme :13 Aralık 2008 Cumartesi 23:29:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?