5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriye'den Türkiye'ye gazlı içecek

Suriye Arap Cumhuriyeti'nde üretilen ve hediye adı altında ülkeye sokulan gazlı içecekler, Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde büyük ilgi görüyor.

Suriye Arap Cumhuriyeti'nden getirilen 1, 1.5, 2.5 litrelik ve kutu şeklindeki gazlı içecekler, Akçakale ilçesindeki vatandaşların yoğun talebi ile karşılaşıyor.

Suriye'den bavul ticareti yapanlar tarafından getirilen gazlı içeceklerin, ucuz olduğu için ilçede bulunan Pepsi ve Coca Cola ana bayilerini de çok etkilediği öne sürüldü.

Suriye sınırında esnaflık yapan İsmail Özgenç, Suriye'nin gazlı içeceklerinin Akçakale'de satılan Türk malı gazlı içeceklere alternatif olduğunu belirterek, "Kapıda yeterince bize yardımcı olunmuyor. Buna rağmen her geçişte 100 ile 150 adet yarım ve birer litrelik kola getiriyoruz. Satışı bizdeki kolalardan daha avantajlı, bize biraz daha fazla kar bırakıyor. Bizim kolaların yarım litresinin perakende satış fiyatı 1 YTL'dir. Suriye kolası tabir edilen gazlı içecekler 75 yeni kuruştur. 1 litre yerli kolanın fiyatı 1.5 YTL iken, Suriye'nin 1 litre içeceği 1 YTL'dir. İlçedeki gençler, ucuz olduğu için Suriye'nin gazlı içeceğini tercih ediyor. İçimi ve kalitesi yerli kolanın aynısı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan aynı ürünlerin Suriye'deki fiyatlarının Türkiye'ninkinden daha pahalı olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2008 Pazartesi 10:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?