5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriyeli gazeteciler memnun ayrıldı

Suriye'nin Haseki Vali Vekili ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Havice ile birlikte GAP Gazeteciler Birliği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Suriyeli gazeteciler ülkelerine döndü.

GAP Gazeteciler Birliği'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen ve aralarında Haseki Vali Vekili ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Havice'nin de bulunduğu Suriyeli gazeteciler, Mardin, Adıyaman ve Kahramanmaraş gezilerinin son durağında Şanlıurfa'ya geldiler. Vali Yusuf Yavaşcan'ı makamında ziyaret eden konuklar, GAP ve Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'nin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da geliştirilmesine vesile olacaklarına inandıklarını söylediler.

Vali Yavaşcan, Suriyeli misafirleri Şanlıurfa'da ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getirerek, "Önceki gün Suriye konsolosu ile de burada görüştük. İki ülke arasındaki her türlü ilişkilerin daha da geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunduk. Zaten devlet başkanlarımız ve başbakanlarımız arasındaki sıcak ilişkiler, iki ülkenin dost ve kardeş olduğunu gösteriyor. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinde valiler olarak da büyük uğraş veriyoruz. Gazetecilerimizin de aynı görüş ve düşünceyle hareket ettiğini görmek sevindirici. Bu akşamı dolu dolu geçirmenizi diliyorum. Tekrar hoş geldiniz diyorum" dedi.

Haseki Vali Vekili ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Havice ise, "İki ülke devlet başkanlarının sıcak ilişkiler içerisinde bulunmaları kardeş ülke insanları olan bizleri de sevindiriyor. Bizler devlet başkanımızın ve Haseki Valimiz General Muhammed Nemmur El Nemmur'un selamlarını getirdik. Sizleri çok seviyorlar ve her zaman övgüyle bahsediyorlar. Bizler de iki ülke ilişkilerinin her alanda gelişmesi için gazetecilerin katkılarının olacağına a inanıyoruz ve bundan sonra zaman zaman karşılıklı ziyaretlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

Haseki Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Halef, geçmişte valiler arasındaki görüşmelerin sınır ihlalleri ve sınırda meydana gelen didişmelerle daraltıldığını belirterek, "Son yıllarda gerek devlet başkanlarımız, gerekse Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan ile Suriye'nin Haseki Vilayeti Valisi General Muhammed Nemmur El Nemmur arasındaki sıcak ve samimi diyalog sınır ihlallerini aştı. Söylemler gerçeğe dönüştürüldü. Bugün Suriye'de sınırların kaldırılması konuşuluyor. Sınır kapılarının daha işler hale getirilmesi konuşuluyor. Vali Yusuf Yavaşcan'ı El Haseki halkı çok seviyor ve saygı duyuyor" şeklinde konuştu.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da, Suriye'den Mardin'e gelen Haseki Vali Vekili Salih Havice, Haseki Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yunus Halef, SNA Ajansı ve Suriye Televizyonu muhabiri Bedir Şellal, Teşrin gazetesi temsilcisi İsmail El Taha, Bas gazetesi temsilcisi Abdallah El Hamed, El Vahde gazetesi temsilcisi Zeynia Hashim ve gazeteci Linda Abdülbaki ile kameraman Halil Kani'yi Mardin ziyaretlerinin ardından GAP Gazeteciler Birliği 2. Başkanı Fevzi Şimdi'nin önderliğinde Adıyaman'da ağırladıklarını dile getirdi. Konuk heyetin Kahramanmaraş'ta da incelemelerde bulunduktan sonra Şanlıurfa'ya geldiğini belirten Kıymaz, "Biz gazetecilerin iki ülke arasındaki her türlü ilişkilerin daha da gelişmesine vesile olacağımıza inanıyorlar ve bizler de elimizden geleni esirgemeyeceğiz. Siz valilerimizin de desteğiyle iki kardeş ülke arasında dostluk devam edecektir" dedi.

Çeşitli ikramda bulunulan konuk heyete, Vali Yavaşcan tarafından Şanlıurfa'yı tanıtıcı hediyeler, kitap ve CD'ler verildi. Haseki Vali Vekili Salih Havice de, Vali Yavaşcan'a Haseki Valisi General Muhammed Nemmur El Nemmur adına plaket verdi.

Suriyeli heyet, daha sonra Şanlıurfa Gazeteciler Birliği'nde Şanlıurfalı gazetecilerle bir araya geldi. Sohbetin ardından El Ruha Oteli'nde onurlarına verilen sıra gecesi ve yemeğe katılan Suriyeli gazeteciler ile Mardin, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'dan gelen gazeteciler, gönüllerince eğlendiler. Sıra gecesinde halay çeken ve doyasıya eğlenen Suriyeli gazeteciler, gece sonunda ülkelerine döndü.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2008 Pazartesi 12:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?