4
Mayıs
2024
Cumartesi
ŞANLIURFA

Suriyeli öğrenciler ülkelerine döndü

SURİYELİ MİSAFİR ÖĞRENCİLER ÜLKELERİNE DÖNDÜ

Suriye Arap Cumhuriyeti'nden gelen öğrenciler, Şanlıurfa'da gönüllü aileler tarafından 5 gün ağırlandıktan sonra ülkelerine geri döndü.

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınır kapısından geçiş yapan 31 Suriyeli öğrenci, gönüllü aileler tarafından 5 gün ağırlandı.

Ağırlanan öğrenciler ülkelerine memnun bir şekilde geri döndü. Suriyeli öğrencilere Akçakale Belediye Başkanlığı tarafından öğle yemeği ikramında bulunduktan sonra öğrenciler sınır kapısına doğru hareket etti. Suriye Arap Cumhuriyetine dönecek öğrencileri uğurlamada İlçe kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri

Dr. Halil Özcan, Yardımcı Doçent Dr. Salih Aydemir ve Suriye Telabyat Mıntıka Müdürü Adnan El Halil ve Rakka İl Milli Eğitim Müdürü Abdilillah El Hamdi hazır bulundu. Suriyeli öğrenciler daha sonra güllerle uğurlandı Şanlıurfa'da 5 gün gönüllü aileler tarafından ağırlanan Suriyeli öğrenciler, bu fırsatı tanıyan her iki ülke büyüklerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Kardeş ülke öğrencilerini ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden ilçe Kaymakam Şefik Aygöl, "Türkiye Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ve ile Bakanlık düzeyinde gerçekleşen iki ülke arasındaki sıcak ilişkiyi geliştirmek ve tamamlamak her iki ülkenin de temennisidir. Öyle ümit ediyoruz ki zaman içinde iki ülke vatandaşları olarak bizler, sanki bir ülkedeymiş gibi, ticari ilişkilerde, sosyal ilişkilerde bulunabilmeliyiz. Bunun dünyada çok örnekleri var. Biz de 600 yıllık aynı kültür dünyasının, coğrafyanın insanları olarak akrabalarımız, kardeşlerimiz olarak bu ilişkiyi sürdürebiliriz. Biz uzun yıllar bu ilişkiden mahrum kaldık. Türkiye ve Suriye tarafından aynı ilgiyi görüyorum. Yıllarca süren bu mesafeli duruşun etkisiyle belki çok sıcak bir kucaklaşma ve samimi bir duyguyla ilişkileri geliştirme gayreti içinde olduklarını görüyorum. Bundan dolay çok mutluyum. Bu sosyal ilişkiler her iki ülke arasında kardeşliği pekiştireceğine inanıyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

"Kardeş ülke komşu ilin öğrencilerini şehrimizde ağırlamanın mutluluğunu yaşadık" diyen Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Halil Özcan ise, "Kardeş ülke komşu şehrin Rakka öğrencilerini Türkiye'de ağırlamaktan dolayı şeref duyduk. İnşallah bizlerde kendilerini ziyaret edeceğiz, bizlerde öğrencilerimizi kendilerinin yanına götüreceğiz. Karşılıklı etkileşim ile iki ülke halkı daha birbiriyle kenetlenecek. İki ülkenin Devlet başkanları ve ileri gelenlerinin düşünceleri de bu doğrultudadır. Bu tür sosyal aktiviteler her iki ülke halklarının kardeşliğini pekiştirecek ve yakınlaştıracaktır" diye konuştu.

Daha sonra hatıra fotoğrafı çektiren heyet ve Suriyeli öğrenciler, yetkililerin kendilerine tahsis ettikleri araçlara binip ülkelerine geri döndüler.

SURİYELİ MİSAFİR ÖĞRENCİLER ÜLKELERİNE DÖNDÜ
SURİYELİ MİSAFİR ÖĞRENCİLER ÜLKELERİNE DÖNDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2010 Perşembe 09:28:00
Güncelleme :11 Mart 2010 Perşembe 14:04:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?