5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriyeli Şirin sığınma evinde

Bundan yaklaşık 2 ay önce Suriye'ye giden A.T.'nin, aşık olduğu akrabası Ş.M.'yi kaçırarak Türkiye'ye kaçak yollarla getirmesinin ardından iki aile arasında husumet başladı. Suriyeli aile, kaçan kızları için töre infazı emri verdi. Geçen cumartesi günü sabaha karşı sınırdan kaçak geçiş yapan ve 4 kişi oldukları belirtilen yüzleri kapalı saldırganlar, dışarıda tahtın ve traktörün römorkunun üzerinde uyuyan A.T.'nin yakınlarının üzerine ateş açtı. Vücutlarının çeşitli yerlerine kurşun isabet eden ve ağır
yaralanan M.T. (23) ile kız kardeşi R.T. (30) olay yerinde ölürken, anne Ş.T. (62), Ö.T. (25) ve B.B. (7) ise yaralandı.


Olaydan bir gün sonra A.T. ile Ş.M. Karaköprü beldesinde jandarmaya teslim oldu. Suriye'den kaçak yollarla gelen Ş.M., Türk tarafının Suriye makamları ile görüşmeleri sonucunda dün Akçakale Adliyesi'ne götürüldü. Adliyede ifadesi alınan genç kız, daha sonra Suriye makamlarına teslim edildi.


A.T.'nin Şanlıurfa'daki yakınları ise Ş.M.'nin Suriye makamlarına teslim edilmesini doğru bulmadıklarını belirterek, "Kızın ailesi infaz emri vermişti. Bu kız Suriye'de ailesi tarafından bir şekilde infaz edilecek. Bir can daha boşuna gitmiş olacak. Türk makamları bu kızı koruma altında tutmalıydı" yorumunu yaptı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 09:58:22
Güncelleme :22 Temmuz 2008 Salı 11:13:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?