5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriyelilerde alış veriş telaşı

Ramazan Bayramı'nı Türkiye'deki akrabalarının yanında geçiren Suriyelilerin, dönüş heyecanı ile birlikte alışveriş telaşı da başladı.

Bugün dönmeye hazırlanan Suriyelilerin sabahın erken saatlerinde alışverişe başladıkları görüldü. Suriyelilerin en fazla battaniye, halı, düdüklü tencere, cam bardak, elektrikli soba, odun sobası, elektrikli süpürge, plastik leğen, plastik dolap ve makyaj malzemesi aldığı görüldü.

Suriyelilerin bugün saat 09.00'da alışverişe başladıklarını ifade eden esnaf Ahmet Öztürk, en çok çelik ev aletlerine rağbet ettiklerini belirterek, "Bu işi 11 yıldır yapıyorum. Genelde toptan satış yapıyorum. Bu yüzden Suriyeliler bizi tercih ediyor. Suriyeliler en çok çelik ev aletleri alıyor. Başta düdüklü tencere, çelik çaydanlık ve tencereye rağbet var. Ayrıca plastik ev eşyaları, battaniye, halı, elektrikli soba ve odun sobasına da yoğun ilgi gösteriyorlar" dedi.

2 Ekim 2008 tarihinde geçiş yapan Suriyelilerin 48 saatlik idari izin süresini doldurmaları ile birlikte bugün geri dönmeye başlayacakları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2008 Cumartesi 13:05:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?