5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriye'ye dostluk ziyareti

Şanlıurfa'nın Akçakale İlçe Kaymakamı ve beraberindeki heyet, Suriye Arap Cumhuriyeti'ne gitti.

Suriye'nin Telebyad İlçesi Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil tarafından karşılanan İlçe Kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindeki heyet, Telebyad Kaymakamlığı'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Toplantıya Kaymakam Aygöl'ün yanı sıra 2'nci Hudut Tabur Komutanı Yarbay Fuat Şeker, 5. Bölük Komutanı Yüzbaşı Sabahattin Altınordu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kamil Türkdönmez, İlçe Emniyet Müdürü Erdal Daloğlu, Gümrük Müdür Vekili Ahmet Kök, Suriye Telebyad Mıntıka Müdürü Albay Adnan El-Halil katıldı.

Kaymakam Aygöl toplantının iki ülke yetkililerince 1971 yılında Halep İlinde imzalanan protokol gereğince yapılan mutat toplantı olduğunu belirterek, "Genel konuların yanı sıra, sınır güvenliği, iyi komşuluk ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı bilgi alışverişi ve sınır kapısının çalışmaları, en önemlisi de iki ülke arasında iyi komşuluk ve kardeşlik ilişkilerinin gelişmesini sağlamaktır. Şu anda komşumuz Suriye Telebyad ile ilişkilerimiz gayet güzel, dostane bir şekilde ilerlemektedir.

Bütün çabamız iyi komşuluk, kardeşlik ve dostluğu devam ettirmektir. Yapılan toplantının sınır asayiş ve gümrük kapılarından rahat geçişi sağlamak açısından çok faydalı olmuştur. Ayrıca iki ülke vatandaşları tarafından yapılan bayram ziyaretlerinin de ele alındı. Toplantıda, ziyaretlerin daha kolaylaştırıcı ve daha fazla vatandaşın bu ziyaretlerden faydalanması için gerekli çalışmaların devam edeceği konusu gündeme getirilmiştir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2009 Cumartesi 13:03:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?