5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suriye'yle dostluk maçını kazandık

Şanlıurfa'nın Akçakale Tarımspor ile Suriye Arap Cumhuriyeti Telabyat futbol takımları arasında dostluk maçı oynandı. Suriye'de oynanan dostluk maçını Türk takımı 5-3 kazandı.

Dost ve kardeş ülke Suriye Arap Cumhuriyeti Telebyad mıntıkası futbol takımı ile Akçakale Tarımspor arasında dostluk maçı yapıldı. İki komşu ilçe arasında daha önce Akçakale'de bir dostluk maçı yapılmış ve o dostluk maçını Suriye kazanmıştı. Rövanş maçı bu kez Suriye Telabyat ilçesinde yapıldı.
Karşılaşmaya Türkiye'den Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Ay ve beraberinde Akçakale Tarımspor oyuncuları ile takım yöneticileri katıldı.

Türk heyetini sınır kapısında Telabyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El Halil ve Telabyadlı sporcular karşıladı.
Telabyat Mıntıka Müdürü Albay Adnan El Halil, Türk heyetini Suriye'de ağırlamaktan şeref duyduklarını belirtti. Albay El Halil yaptığı açıklamada, "Dost ve kardeş ülke Türkiye'nin Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl ve beraberindeki heyeti ülkemizde ağırlamaktan şeref duyuyoruz. İki komşu arasındaki bu gibi etkinliklerin aradaki dostluk bağlarının pekişmesine olumlu katkıda bulunacaktır. Her iki takımada başarılar dilerim" dedi.

Futbol karşılaşması öncesi Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Suriye'de bulunmaktan mutlu olduklarını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Aygöl, "Bizler çeşitli vesilelerle dost ve kardeş ülke Suriye'yi ziyaret ediyoruz. İki ülke arasındaki son yıllardaki ekonomik, siyasi, kültürel alanlarda, ikili ilişkilerin gelişmesine ufak da olsa bir katkımız oluyorsa bu gelişmeler bizi mutlu ediyor ve iki ülke ilişkilerinin gelişmesi çalışma azmimizi artırıyor.

Bu gibi etkinlikler iki ülke arasındaki dostluk bağlarının gelişmesinde yardımcı olacağı kanısındayım. Dilerim, bizler bu etkinlikleri daha çeşitli kültürel ve sosyal içerikli zenginleştirilmiş birer kalıcı faaliyete dönüştürebiliriz. Bizleri sevgi ile kucaklayan başta Albay Adnan El Halil ve Telabyat sakinlerine çok teşekkür ederim. Her iki takım futbolcularına da başarılar, spora ve sporcuya yakışır bir maç olmasını dilerim" diye konuştu.

Telabyat ilçesi futbol sahasında oynanan maça halk büyük ilgi gösterdi. Maç her iki ülkenin ulusal marşlarının okunmasının ardından başladı. İlk yarıyı 3-0 önde kapatan Akçakale Tarımspor, ikinci yarıda attığı 2 gole karşı 3 gol yiyince karşılaşma, konuk takım Türkiye'nin 5-3'lük galibiyeti ile sona erdi. Maç bitiminde her iki ülkenin yöneticileri birbirlerine plaket ve hediyelerini sundular. Maç sonrasında kuzular kesildi ve kuzu tandır yemeğe davetlilere ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 16:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?