5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ŞURKAV dergisi 3. sayısı

Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) tarafından yayınlanan, Şanlıurfa Kültür Sanat Tarih ve Turizm Dergisi'nin 3. sayısı çıktı.

4 ayda bir yayınlanan derginin yeni sayısında birçok yazarın yazıları yer alıyor. Dergide yazıları yer alan isimler ve yazı konuları şöyle: "İbrahim Tezölmez 'Rüzgarın uzun yürüyüşü-2', Prof. Dr. Ahmet Arslan 'Urfa'nın Büyüsü ve Biricikliği', Yrd. Doç. Dr. A. Cihat Kürkçüoğlu 'Geleneksel Şanlıurfa Evlerinin Sokak Kapıları ve Kapı Tokmakları', Kemal Kapaklı 'Ninnilerimiz', Doç. Dr. Abdullah Ekinci 'Urfa Evlerinde Gündelik Hayat, Mutfak Kültürü ve Badgel'ler', Selahattin Eyyubi Güler 'Alman Mareşali Helmuth von Moltke'nin Mektuplarında Rumkale, Birecik ve Urfa', Hasan Fehmi Hayırlı 'Yaşayan Efsane Abdullah Balak', Sabri Kürkçüoğlu 'Urfalı Bir Karikatürce: Mehmet Sabri Uslusoy', Mehmet Kurtoğlu 'Mabet Şehir Urfa', Mahmut Karakaş 'Çıktım Erik Dalına...', Abdullah Rezzak Elçi 'Tektek Dağları'ndaki Antik Yerleşimler', Şükrü Üzümcü 'Şanlıurfa Halk Oyunları Geleneksel Çalgıları'."

Dergide ayrıca ŞURKAV'ın faaliyetleri ile ilgili haberlere de yer verilirken, dergiye yazı göndermek isteyenlerin ŞURKAV Genel Sekreterliği ile irtibat kurabilecekleri bildirildi

iha
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2009 Çarşamba 13:50:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?