5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

ŞURKAV'dan İngilizce kursu

Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların eğitim ve kültür faaliyetlerine aktif katılımlarını sağlamak amacıyla Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) ve Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile çocuklara yönelik İngilizce ve Flüt kursları açacağı bildirildi.

Eğitim hizmetleri ile herkesi yakından ilgilendirdiğinden ŞURKAV, Şanlıurfa'nın dezavantajlı bölgelerinde büyük bir eksiklik olarak gördüğü eğitim alanında 4 ilköğretim okulunda 8 derslik İngilizce ve Flüt kursu açarak bu eksikliği bir nebzede olsa gidermeye çalışıyor.
ŞURKAV tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Günümüzde gerek genç nüfusumuzun fazlalığı, gerek iç göçler ve gerekse okullaşma oranındaki yükselen hedeflerin tutturulmasında eğitimde çözüm bekleyen kapasite ve nitelik sorunlarımız vardır. Bu amaçla sorunlarımızın çözümüne ilişkin yeni metotlar geliştirilerek eğitimin en üst seviyeye çıkarılarak gençlerimizin hak ettikleri kaliteli eğitimi alabilmeleri amacıyla ŞURKAV ve Yenişehir Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği bu kurslar düzenlenmiştir. İngilizce ve Flüt kursu görecek toplam 300 öğrenciye ŞURKAV tarafından Flüt, Müzik Defteri, İngilizce yaprak testi, silgi, kalemtıraş ve Kurşun kalem hediye edilecektir. Kurslar 3 Ocak 2009 Cumartesi günü Cumhuriyet ilköğretim okulunda Vali Yardımcısı Salih Gelgeç tarafından yapılacak törenle açılacaktır" denildi.

İha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 17:44:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?