5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç halkı 'Nar Festivali' istiyor

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine geçtiğimiz günlerde dikilen nar heykelinin ardından, halk şimdi de nar festivali yapılmasını istiyor.

Suruç Belediyesi ve ŞUİŞAD işbirliğiyle dikilen 2 metre eninde ve 2 metre boyunda olan taştan oymalı nar heykelinin ilçeye güzel bir görünüm verdiğini söyleyen vatandaşlar, nar festivalinin de düzenlemesini istediler.

Vatandaşlar Suruç ile özdeşleşen narın bir de festivalinin düzenlenmesinin Suruç için farklı bir etkinlik olacağını dile getirdiler. Festivallerin düzenlenmesinin Suruç'a gerek ekonomik gerekse sosyo kültürel açıdan pek çok katkı sağlayacağını belirttiler. Festivalin çok daha önce düzenlenmesi gerektiğine inanan Suruç halkı, hem nüfus açısından hem de ekonomik açıdan Suruç'tan kötü olan bir çok küçük ilçede, ilçeyle özdeşleşen simgelerin festival kapsamında pek çok etkinliğin düzenlendiğini belirtti.
Suruçlular, ilçelerinin de böyle bir etkinliğe ihtiyacı olduğunu açıkladılar. Festivaller için, insanların özellikle öğrenci kesiminin bir çok yakın il ve ilçelere gidip orada farklı etkinliklere katılımı sağlamakta olduğunu belirten Suruçlular, böyle bir etkinliğin kendi ilçelerinde olmasının onlara bu farklı ortamı, kendi evlerinde yaşatacağını ve onları gereğinden fazla mutlu edeceğini söylediler. Suruç'ta bir grup vatandaş, "Farklı yerlere gidip etkinliklere katılmaktansa, farklı yerlerdeki insanları kendi ilçelerimizde misafir etmek, bize daha değişik bir heyecan ve mutluluk sağlar" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:21:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?