5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç HEM'de yıl sonu sergisi

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nin, bir yıllık çalışmalarını tanıtmak amacıyla düzenlediği yıl sonu sergisi törenle açıldı.

Valim Ziya Çoker İlköğretim Okulu Konferans Salonu'ndaki serginin açılışını, Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşca'ın Eşi Ayla Yavaşcan ile İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk'un eşi Sulin Pamuk gerçekleştirdi.

Sergi açılışına, Vali Yusuf Yavaşcan'ın yanı sıra; Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akçakoca, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Taşdemir ve çok sayıda davetli katıldı. Sezon boyunca kursiyerin el emeği göz nuru dökerek yaptığı çeşitli hediyelik eşya ve çeyiz ürünleri, sergiyi gezenler tarafından büyük ilgi gördü.

Serginin açılışında konuşan İlçe Kaymakamı Pamuk, "Halk Eğitim Merkezi'nde bu yıl 119 ayrı kurs açtık ve bin 500 kursiyer bu kurslara katıldı. El emeği göz nuru dökülen ve benzeri sergilerde ortaya konulan ürünler hem çok estetik, hem de o ürünü işleyen kişinin duygularını taşıyor. Bu nedenle el ürünleri dünyada çok fazla ilgi görüyor. Biz de geleneklerimiz arasında bulunan el emeği ürünlerimizi halk eğitim merkezleri vasıtasıyla sürdürmek ve yaşatmak istiyoruz. Tüm kursiyerler ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Müslüm Taşdemir ise, "Sergideki ürünlerin kursiyerlerin becerileri sonucu meydana çıkan yetenektir. halk eğitimi merkezimizde kurs gören kursiyerlerimiz meslek sahibi olduklarını, halk eğitim merkezi olarak kursiyerlerimize amacımız balık vermek değil, balık tutmayı öğretmektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 13:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?