5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç narı fidanları kapışılıyor

Son yıllarda bilim adamları tarafından nar meyvesinin vücut üzerindeki olumlu etkilerinin açıklanmasının ardından GAP bölgesinde sulu tarıma açılan alanlarda çiftçiler, nar üretimine yöneldi.

Nar ekimi yapmak isteyen bölge çiftçisinin tercihi ise Suruç narı oldu. İncecik kabuğu, meyhoş tadı, kıpkırmızı rengiyle dünyanın en iyi narları arasında gösterilen Suruç narı, çiftçiler tarafından tercih edilmeye başlanınca fidan sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Çiftçilerin bu taleplerini kendi ekolojik bahçesinde yetiştirdiği fidanlarla karşılamaya çalışan Ziraat Mühendisi Mehmet Tekçe, "Çiftçinin Suruç narına talebi yoğun olduğu için bu talebi zor karşılıyoruz. Yaşanan susuzluk nedeniyle kuruyarak yok olmaya başlayan Suruç narını koruma almak amacıyla kendi ekolojik bahçemde 10 bin adet nar fidanı yetiştirdim. Suruç narı birim alanda diğer nar çeşitlerine göre daha fazla ürün veriyor. Ayrıca Suruç narı tadı rengi ve kokusundan dolayı tüketim açısından diğer çeşitlere göre daha çok tercih ediliyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 18:22:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?