5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'a yeni HEM müjdesi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yurt Dışı Genel Müdürü Hasan Kaplan ve Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürü Necmettin Yalçın, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde incelemelerde bulundu.

İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk'u makamında ziyaret eden heyet, ilçenin eğitimi konusunda bilgi alışverişinde bulundu.

Heyet daha sonra Kaymakam Muhittin Pamuk, Milli Eğitim Müdürü Durak Karanfil, Halk Eğitim Müdürü Müslüm Taşdemir ile birlikte Ziyaret köyünde açılan halı dokuma kursunu yerinde inceledi.

Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık Yaygın Eğitim Genel Müdürü Necmettin Yalçın, ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başarılı çalışmalarını yerinde gördük. Özelikle köylerde okuma yazma, dikiş nakış ve halı dokumacılığı gibi yöre halkına ekonomik katkı sunacak projeler gerçekleştirilmiş. Kendilerine teşekkür ediyorum. İlçede bu faaliyetlerin daha yaygınlaşması konusunda Milli Eğitim Bakanlığı'nın bir birimi olarak 2009 yılında ilçeye yakışır bir halk eğitimi merkezi binasının inşaatına başlanacaktır. İlçede yapılan bu başarılı çalışmalarının yıkık dökük bir halk eğitimim merkezi binasında gerçekleştirilmesi bizi mutlu kıldığı gibi, bu başarılı çalışmalara bu binanın yetersiz olduğunu gördük" dedi.

Heyet daha sonra 11 Nisan Belediye Başkanı Mithat Kılıç ile birlikte beldede bulunan Kemal Kılıç Lisesi'nde fidan dikti.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 18:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?