5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'a yeni kız yurdu

Suruç ilçe kaymakamlığı tarafından ilçeye bir kız yurdu yapılması talebine M. Hüsnü Özyeğin Vakfı karşılık verdi.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Başkan Vekili Büyükelçi Ali Nazım Belger, yönetim kurulu üyeleri Dilek Berger, Özkan Bayar, Mesut Öztürk ve Metin Kapıcıoğlu Suruç ilçesine gelerek yer tespiti için incelemelerde bulundular. İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk tarafından karşılanan vakıf üyeleri, ilçedeki eğitim sorunları hakkında bilgilendirildi.

Suruç Kaymakamı Muhittin Pamuk, sosyal, ekonomik, mali, kültürel ve eğitim konularında yaptıkları çalışma ve yardımlarla Türkiye'nin çağdaş yönde gelişmesine yardımcı olduklarını belirterek, "Öğrencilerin ve alanlarında başarılı olan kimselerin başarılarını teşvik etmesine yardımcı oluyoruz. Türk Milli Eğitimi'ni geliştirici tesisleri ilk, orta ve lise dengi bir öğretime dayalı eğitim ve öğretim kurumları ile yüksek öğretime ilişkin okullar, yüksek öğretim kurumları ve üniversiteler kuruyoruz. Spor, sosyal ve sağlık kuruluşları ile tesisleri kurmak, işletmek ve bu hizmetlerin geliştirilmesine yardımcı oluyoruz. İlçemize de gerekli olan bir kız öğrenci yurdunun yapılması talebinde bulunduk. Talebimizi dikkate alarak ilçemize kız öğrencinin yapılması konusunda incelemelerde bulunan vakıf yöneticilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Hüsnü M. Özyeğin Vakfı Başkan Vekili Ali Nazım Belger ise, Suruç ilçesine vakıf tarafından bir kız öğrenci yurdunun yapılması talebini dikkate aldıklarını kaydederek, "İlçeyi ve Kaymakamı ziyaret ettik. Talebin yerinde olduğunu gördük. Yaptığımız incelemelerde Mürşitpınar Caddesi'nde bulunan 3 dönümlük arsa üzerinde kız öğrenci yurdunun yapılması için vakıf yönetim kurulu ile yapacağımız görüşmeler neticesinde karar alınacaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2008 Perşembe 13:59:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?