5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruçlu öğrencilere burs

İstanbul'da bulunan Suruç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu, İstanbul'daki devlet üniversitelerinde okuyan Suruçlu öğrencilere verdiği burs sayısını 41'e çıkardı.

Burs alan öğrencilerle tanışma toplantısı dernek merkezinde yapıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Suruç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Tuncel, "Derneğimize müracaat eden 34 üniversite öğrencisine burs verilmesi Derneğimiz Yönetim Kurulunca kararlaştırıldı. Burs başvurusunda bulunan ve başvuruları kabul edilen Suruçlu üniversite öğrencilerinin 17'si İstanbul Üniversitesinde, 14'ü Marmara Üniversitesinde, 2'si İstanbul Teknik Üniversitesinde, 1'i Boğaziçi Üniversitesinde öğrenimlerini sürdürmektedir. Öğrencilerimizin eğitimlerine bir nebze de olsa, karınca kadarınca destek olmak ve ailelerinin sevincine ortak olmak bakımından, yardımsever hemşehrilerimizin de katkılarıyla Dernek bünyesinde oluşturulan 'Burs' fonunda biriken paralardan, bu öğrencilerimize imkanlar ölçüsünde ayda 100 TL öğrenim katkı bursu verilmesi hedeflendi" dedi.

Öğrenciler de, dernek çatısı altında birbirlerini ilk kez gördüklerini ve birbirlerini tanıdıklarını, bundan son derece mutluluk duyduklarını belirttiler.
Törenin ardından 22 öğrenciye bursları imza karşılığı verildi. Gelemeyen diğer öğrencilerin de dernek merkezine uğrayarak burslarını almaları yolunda irtibata geçmek üzere Müslüm Baran isimli öğrenci görevlendirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 12:54:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?