5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruçlular buluştu

Merkezi İstanbul'da bulunan Suruç Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, "Derneğin Kendi Öz Mülkü Hizmet Binasına Kavuşturulması Projesi" kapsamında bir yemekli toplantı düzenlendi.

İstanbul'daki Suruç Derneği, kurulduğu 1998 yılından bu yana hep kiralık mekanlarda hizmet vermeye çalışıyor. Buluşmaya çok sayıda davetli katıldı. Derneğin eski başkanları Mahmut Halhallı, Fethi Şimşek ve Ömer Gökkan buluşmada hazır bulundular. Şanlıurfa Dernek Başkanı Mehmet Durak Parlakçı, Viranşehir Dernek Başkanı Necati Erol, Siverek Dernek Başkanı Hayri Genç, Hilvan Dernek Başkanı Mehmet Taşıyan buluşmada Suruçlularla birlikte oldular. Ayrıca Dr. Şakir Bilgel, işadamları Abdülkadir Oruç, Mustafa Akyürek, Ali Şahin, Reşit Yılmaz, Ramazan Paydaş, sanatçılardan Dündar Yıldız, Reşat Yanıkses, Benhur ve Vahit Kurt aramızda yer aldılar. Ayrıca 100'ü aşkın Suruçlunun bu anlamlı buluşmaya katılarak projeye katkıda bulundular. Buluşma yemeğinin ardından açılış konuşması yapan Suruç Dernek Başkanı Abdülkadir Tuncel, yemekte hazır bulunan Yönetim Kurulu üyeleri 2. Başkan Hakkı Çelik, Muhasip Üye Hüseyin Bozkaya ve Üye Müslüm Demirtekin'i de kürsüye davet ederek hep birlikte buluşmaya katılanlara teşekkür etti.

Dernek çatısı altında görülen ve yürütülen her bir hayırlı işin ve hizmetin önemini ve kutsiyetini dile getiren dernek başkanı, halen 34 üniversiteli gence burs verildiğini, geçmişte de bu çatı altında yoksul, dar gelirli ve yardıma muhtaç Suruçlulara kömür yardımı, gıda yardımı, ayni ve nakdi yardımlarda bulunulduğunu, reçete temin edildiğini, yolda kalanlara bilet temin edildiğini ve hayırlı, faydalı hizmetlerde bulunulduğunu belirtti. Dernek Başkanı Tuncel, tüm katılımcıları bütçe imkanları nispetinde bu projeye katkıda bulunmaya davet etti. Dernek eski başkanlarından Mahmut Halhallı, Ömer Gökkan ve Fethi Şimşek sırayla söz alarak bu anlamlı buluşmaya katılan Suruçluları selamlayarak kendilerine teşekkür ettiler. Aynı zamanda Derneğin Onursal Başkanı olan Fethi Şimşek, bu güzel ve anlamlı projenin bir an evvel hayata geçirilebilmesine katkı için, bu geceki dayanışmadan çıkacak bağış miktarı kadar, yani bir o kadar da kendisinin bağışta bulunmayı taahhüt ettiğini belirtti. Dernek Onursal Başkanı Fethi Şimşek'in bu jesti buluşmaya katılanlarca ayakta alkışlandı. Buluşma yemeğinde bir konuşma yapan Şanlıurfa Dernek Başkanı Mehmet Durak Parlakçı, bu konuda herkesin, bütün yardımlarına ihtiyaç duyulduğunu, kendi yerlerini de böyle bir yardımlaşma ve dayanışma sonucunda alabildiklerini ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2009 Salı 12:55:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır bayrak IP: 85.98.101.xxx Tarih : 8.04.2009 20:56:24

umarımkı bu hizmetler bu çatı devam eder yazılanları okudum bir sivereklı olarak çok memnun oldum ancak korkum odurkı bazı yerlerde gördüğüm derneklerın akıbetıne benzemez çünkü bir çok yerde derneklerde üzülerek belirtmeyim ki,   kumar oynandığıne dair duyumlarım olmuştur başarılar