5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruçlular havuzlara akın etti

Mevsimin en sıcak günlerinin yaşandığı Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde gençler ve çocuklar serinlemek için havuzları doldurdu.

Suruç'ta etkili olan sıcaklar sebebiyle serinlemeye çalışan vatandaşlar, havuzlara akın ediyorlar.

İlçenin tek havuzu olan Yıldırım Mahallesi Tılal Köyü yolu üzerindeki Kemal Yağmurlu tarafından işletilen havuz; serinlemek isteyen vatandaşların ve çocukların akınına uğruyor.Suruç'ta ta son günlerde hava sıcaklıklarının artması ve okulların da yaz tatilinde olması sebebiyle havuzlara olan ilginin arttığı kaydedildi.

Havuz işletmecisi Kemal Yağmurlu, hava sıcaklıklarının yüksek olması sebebiyle havuza rağbetin arttığını belirterek, işlerinin iyi olduğunu söyledi. Çocukların akarsularda ve sağlığa elverişsiz göletlerde serinlemeye çalışmasının tehlikeli olduğunu kaydeden Yağmurlu, "Birçok boğulma olayının yaşandığı çevre illerde, havuzlara daha çok rağbet gösterilmesi gerekir. Akarsularda boğulma tehlikesine aldırmadan ve sağlıklarını hiçe sayarak mikroplu sularda serinlemeye çalışan çocukların havuzlar yönlendirilmelidir" dedi.

Vatandaşlar, boğulma olaylarına karşılık havuzların sayısının arttırılması gerektiğini belirterek, "Serinlemek için havuz yerine akarsuları tercih eden dar gelirli ailelerin çocuklarını havuzlara yönlendirmek gerekir. Havuzlar çocuklar için oldukça güvenlidir. Ama akarsularda ve sağlıksız şartlarda serinlemeye çalışan çocuklar dikkate alınmalıdır" diye konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 13:22:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?