5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'ta anlamlı yardım

Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Müftülüğünün belirlemiş olduğu üç fakir ailenin kız öğrencilerine temel eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla iki dönem olmak üzere her birine 160 TL yardım yapıldı.

Yardım töreninde duygulu anlar da yaşandı. Kendilerine sahip çıkıldığını ve memnuniyetlerini belirten aileler, "Çocuklarımızın okutulmasına katkı sağlayan, temel eğitim giderlerimizi karşılayan Müftümüze ve tüm hocalarımıza, bizlerden emeğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

Suruç İlçe Müftüsü Mustafa Altun ise, "Milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirilmesinin sahip olduğumuz dini ve kültürel değerlerimizin genç nesillerle aktarılmasıyla güç kazanacaktır. Cinsiyet ayrımı yapılmaksızın tüm çocuklarımızın eğitimli bireyler olarak yetişmelerini arzulamaktayız. İlk emri 'Oku' olan dinin mensupları olarak, geleceğin anneleri kızlarımıza gerekli duyarlılığı göstermek mecburiyetindeyiz.

Kız çocukları okulsuz kalmasın kampanyasına destek vermek ve kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla İlçe Müftülüğümüz ve Din görevlilerimizin tamamını kendi katkıları ile 2008-2009 eğitim-öğretim yılında ailelerin ekonomik durumu iyi olmayan üç kız öğrencinin temel eğitim giderleri karşılandı. Bu çalışmalarda bizleri yalnız bırakmayan tüm personelime, teşekkür ediyor ve bu tür örnek çalışmaların toplumumuzun her kesiminden desteklenmesini istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 10:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?