5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'ta kan bağışı kampanyası

Şanlıurfa'nın Suruç İlçe Emniyet Amirliği ve Suruç Kızılay Şube Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Kızılay'a kan bağışı kampanyası, gönüllü kan vermek isteyen halktan büyük ilgi gördü.


Gaziantep Kızılay Bölge Müdürlüğü tarafından ilçeye gönderilen tam donanımlı kan bağışı ambulansı önünde toplanan vatandaşlar, kan vermek için sıraya girdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü çay bahçesinde toplanan halk, Kızılay'a gönüllü kan vermek için sıra bekledi.


Kızılay'a kan bağışında İlçe Kaymakamı Muhittin Pamuk da katılarak kan bağışında bulundu. Kaymakam Pamuk, "Kızılay'a vereceğimiz kanla birçok hayat kurtarmış olacağız. Her sağlıklı insanın en az 3 ayda bir kan vermesi gerekir. Verilen kanla hem sağlıklı bir yaşam doğar hem de hastanelerde kan ihtiyacı olan hasta vatandaşlarımızın hayatlarını kurtararak hayır dualarını kazanmış oluruz. İlçe Kızılay Şube Başkanı Vakkas Durmaz'ın girişimleriyle Gaziantep Bölge Başkanlığı'nca gönderilen Kızılay kan ambulansına halkımızın kan vermek için oluşturduğu kalabalık nedeniyle herkese teşekkür ederim" dedi.


Bu arada, 1 günde Kızılay'a kan bağışında bulunanların 100 kişi olacağı tahmin ediliyor. 2 gün ilçede kalacak olan Kızılay kan alma ekiplerinin, son olarak da İlçe Tabur Komutanlığı'nda Mehmetçik'ten kan bağışı alacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 16:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?