5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'ta kuraklık tespit komisyonu

Suruç ilçesinde Kuraklık Tespit Komisyonu kurulduğu bildirildi.

Kaymakamı Muhittin Pamuk, yaptığı açıklamada, ilçedeki yağışların yeterli olmamasından dolayı yaşanan kuraklık sebebiyle Kuraklık Tespit Komisyonu kurulduğunu ve komisyonun tespit çalışmalarına başladığını belirtti.

İlçede meydana gelen kurak bölgelerin tespit edilerek çalışmalar yapılacağını kaydeden Pamuk, "Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Kuraklık Tespit Komisyonu'nda İlçe Tarım Müdürlüğü, Maliye Müdürlüğü, İlçe Ziraat Odası ve Ziraat Bankası temsilcileri bulunmaktadır. Bu yıl ülkemizde yeterli yağışın olmaması sebebiyle yaşanan kuraklık ülke genelinde olduğu gibi ilçemizde de sulama suyunun olmamasından dolayı daha fazla görülmektedir" dedi.

Meteorolojik kuraklığın tarımsal kuraklığa dönüştüğünü ifade eden Pamuk, "Bu nedenle çiftçilerimiz bir çok üründe çok önemli zararlarla karşı karşıya kalmışlardır. İlçemizde, kuraklığın etkisiyle bir çok üründe önemli üretim azalmaları meydana gelmiştir. Tarımsal ürünlerde meydana gelen zarar dikkate alındığında, kuraklığın bu yıl ülkemizde doğal afet niteliği kazandığı görülmektedir. Biz Suruç Kaymakamlığı olarak ilçemizde oluşturduğumuz kriz masasında ilçemiz çiftçilerinden kuraklıktan etkilenenleri tespit ederek gerekli mercilere ileteceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2008 Cuma 15:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet oncel IP: 88.254.207.xxx Tarih : 20.04.2008 01:03:29

kuraklık sadece suruçta degil akçakaleye baglı köylerde de şiddetle yaşanmaktadır.aynı duyarlı davranışı akçakaledeki yetkililerden de çok acil bekliyoruz