5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'ta Öcalan lehine gösteri

Suruç ilçesinde aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bir grup, terörist başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin 9. yılını protesto etti.

Bölgedeki operasyonların durdurulması, terörist başı Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Cezaevi'nin kapatılması için başlattıkları 2 günlük açlık grevine son veren ve kendilerine Suruç Halk İnisiyatifi adını veren DTP'liler, Abdullah Öcalan lehine gösteri yaptı.

Suruç Halk İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Kemal Barlin, "Uluslararası komplonun 9. yılını geride bırakıp 10 . yılına girdiğimiz 15 Şubat'ta bu komployu bir kez daha nefretle kınıyor, lanetliyoruz. Bu komplonun halkımızı, ülkemizi ve Ortadoğu'yu telafisi mümkün olmayan bir kaosa doğru sürüklendiği bilinmektedir. Emperyalist güçlerin bu kirli politikalarını da kınıyoruz" dedi.

Kemal Barlin, Suruç Demokratik Halk İnisiyatifi olarak operasyonların bir an önce durdurulmasını, terörist başı Abdullah Öcalan'ın kaldığı İmralı Cezaevi'nin kapatılmasını istediklerini; tecrit ve izolasyona son verilmesi için başlatmış oldukları 2 günlük açlık grevini bitirdiklerini açıkladı.

Çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, göstericiler arasında bulunan 4 kişiyi gözaltına aldı

İHA
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 18:57:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?