5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'ta öğretmenler günü kutlaması

24 Kasım Öğretmenler Günü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Suruç ilçesindeki ilk tören Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Suruç Öğretmen Evi Konferans Salonu'nda devam eden tören, şehit öğretmenlerin anısına Saygı Duruşu'nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Fırathan, 24 Kasım 1928'de Ulu Önder Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabulünden sonra Türkiye'de 1982 yılından bu yana 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlandığını, eğitim alanında en büyük yükü üstlenen öğretmenlerin 24 Kasım'larda hatırlanmasını doğru bulmadığını ve öğretmenlerin aydınlık yarına götüren neferler olduğunu söyledi.

Törende, Kaymakam Muhittin Pamuk, görevindeki sadakatinden dolayı, emekli olan öretmen İzzet Binici ve Abdurrezak Çankaya'ya şeref belgesi verdi. Günün anlam ve önemini belirten şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesinin ardından stajyer öğretmenlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

24 Kasım Öretmenler Günü etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü, Şube Müdürleri ve Okul Müdürlerinden oluşan heyet vefat eden öğretmenlerin kabrini ziyaret ederek dua okudu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 14:00:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?