5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'te eğitim sorunları

Suruç ilçesinde okul müdürü ve öğretmenlerinin katılımıyla ilçedeki eğitim sorunu masaya yatırıldı.

Suruç Öğretmenevi'nde yapılan eğitim toplantısına Kaymakam Muhittin Pamuk, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Sarmışın, Teftiş Kurulu Başkanı Ergin Nehir, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Fırathan, şube müdürleri ve okul müdürleri ile öğretmenleri katıldı. Toplantıda ilçedeki eğitim, öğretim ve öğretmen sorunları masaya yatırıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Muhittin Pamuk, "Eğitim konusunda yaklaşık 2 yıldır Suruç ilçemize diğer ilçelere göre daha fazla yatırım yapılmaktadır. Öğretmenlerimizin mesleklerinin ne kadar kutsal olduğunun bilincinde daha fazla yetki verdik” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise, "Eğitimde başarı ve kaliteyi yakalamak için öğretmenlerimizin özverili çalışmalarına ihtiyaç vardır. İl genelinde eğitim konusunda en büyük yatırımların Suruç ilçesine yapıldı, yapılan bu yatırımlarla birlikte ilçede her geçen gün daha kaliteli eğitim yakalanmaktadır. Hedefimiz iller arasında Şanlıurfa ilimizi en alt sıralarda değil üst sıralarda başarılı görmektir. Bu konuda özelikle okul öncesi eğitime gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerekir. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okulların fiziki yapısı konusunda her türlü desteğimizi sunduğumuz gibi bu destek karşısında öğretmenlerimizden başarı beklemekteyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 14:56:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
seyfi baran IP: 78.162.116.xxx Tarih : 26.11.2008 11:53:38

eğitim öğretmende kaynaklanıyor niçin diyeceksin ben köyde oturuyorum 2007 2 yedek öğretmen verdılar asil öğrtm vardı torpille başka yere tainı çıkardı yedek öğrtm nekadar verımlı olur siz daha iyi biliyorsunuz şimdi 2008 yılı bu sefer öğretmen bir buçuk aydır rapor almış nedır askere gideceğım butun çocuklar .2.3 sınıf çocuklar okumayı bilmiyor yazmayı biliyor niçin buda şoyle oluyor tahtaya yazıyı yazıyor çocuklar yazın çocuklarda o yazıya bakarak yazıyor ode internette cetleşiyor bu nasıl bir eğitim olacak size bırakıyorum