5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Suruç'un ayaklı nüfus idaresi

Suruç ilçesinde otistik özellik taşıyan Mustafa Sezikli (20), hafızasıyla herkesi şaşırtıyor.


Tanıdığı kişilerin nüfus bilgilerini ezberleyen Sezikli, ilçede 'Ayaklı nüfus idaresi' olarak tanınıyor. Gördüğü bir kişiyi bir daha unutmayan Sezikli, her tanıştığı kişinin kimlik bilgilerini alıyor ve aradan uzun zaman geçse bile bu bilgileri unutmaması ile dikkat çekiyor.

Suruç'ta 'Ayaklı nüfus idaresi' olarak tanınan Sezikli'nin bu adla çağrılmasının nedeni, tanıştığı kişinin adı soyadı, yaşı, köy, baba adı, ana adı, meslek ve hatta çocuklarının isimlerine kadar her şeyi hafızasında tutup, sorulduğunda da bunları tek tek cevaplandırması. Sezikli, bunun yanı sıra kentte yaşanan olayları da tarihi, saati ve yerini de unutmuyor.


Sezikli'nin yakını olan büfe işletmecisi Mahmut Şut, Sezikli'nin şehir nüfusunun yüzde 70'ini tanıdığını belirterek, "Tanımadığımız insanların adını ondan detaylarıyla öğreniyoruz. Ailesinde benzer bir kardeşi daha var.

Mustafa'nın 'Otistik' olarak bilinmesi epey geç anlaşılmış. Sürekli siyah renk elbise giymesi ile dikkat çekiyor. Adeta bir bilgisayar hafızasına benzerliğiyle insanları şaşkınlığa uğratırken, yanlış bilgileri ise ancak güvendiği insanların telkiniyle hafızasından siliyor. Bir başka ilginç özelliği de evine son derece bağlı olması ve insanları iyi ve kötü olarak ayırmasıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2007 Salı 14:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?