5
Mayıs
2024
Pazar
ŞANLIURFA

Susuzluk canlarına tak etti

Şanlıurfa merkeze bağlı 2 bin nüfuslu Kırkpınar Köyü'nde susuzluk nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. 

Yağmur suyunu kovalara doldurarak içmek zorunda kaldıklarını ileri süren köylüler, yetkililerden yardım istediler. Merkeze bağlı Kırkpınar köyünde içecek sularının olmadığını belirten Kırkpınar köylüleri, konuyu yetkililere ilettiklerini belirttiler. Köyün tek çeşmesinden su aldıklarını ve suyun da ihtiyaçlarına cevap vermediğini kaydeden vatandaşlar, yağmur suyundan faydalandıklarını söylediler. 

Köy sakinlerinden 67 yaşındaki Fatma Karadağ, kova ile su taşıyacak gücünün kalmadığını belirterek, yağmur suyundan faydalandıklarını söyledi. Yağmurun yağması için sürekli olarak dua ettiğini dile getiren Karadağ, "Yaşadığımız bu tablo durumumuzu ortaya koyuyor. Susuzluktan kıvranıyoruz. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. 

Bu arada, yetkililer ise Köylerin Altyapısını Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında Kırkpınar Köyü'nde bir iki gün içerisinde sondaj çalışmalarının başlayacağını belirterek, proje için 90 bin YTL ayrıldığını söylediler. Yetkililer, köydeki toprak yapısının yetersiz oluşundan dolayı, ihaleye verilmesi halinde bir sondaj çalışması yapılacağını ancak, devletin imkanları ile 2-3 ayrı yerde sondaj çalışması yapma imkanı olacağını kaydettiler. Yetkililer, Kırkpınar Köyü'ndeki suyun yetersiz olduğunu ifade ederek, en kısa sürede köyü suyun götürüleceğini belirttiler.
iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2007 Salı 13:41:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?